Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Átalakítják a Zöldfa utcát

Hamarosan nem lehet majd a Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utcában autóval közlekedni, ugyanis szeptember 11-én megkezdik annak sétálóutcává alakítását. A helyi rendőrök jövő héttől értesítik majd az ott lakókat arról, hogy tilos lesz parkolniuk az utcában. A közbeszerzési eljárásra négy ajánlat érkezett, a győztes a Gavella Com kereskedelmi társaság lett, amely 4 118 136 lej értékű munkálatot végez el.

atalakitjaka zoldfautcat

A helyi rendőrség természetesen értesíteni fogja a lakosokat a változásokról, hiszen a munkálatokat terv szerint szeptember 11-én kezdik majd el, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem parkolhatnak ott az autók, mondta Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere. A Zöldfa utca sétálóutcává alakításával az a céljuk, hogy Nagyvárad központját összekössék a várral, hogy így minél több turistát vonzzanak oda.

A munkálatok körülbelül hat hónapot vesznek majd igénybe, ez alatt az idő alatt felújítják majd a csatornázást, porfír térköveket raknak le és kialakítják az utca világítását is.

Kovács Beáta Csilla