Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Átalakítják a Partium Rádiót

Tulajdonosváltás történt a nyáron az egyetlen Bihar megyei magyar rádió, a Nagyváradon és Margittán, illetve ezek vonzáskörzetében sugárzott Partium Rádiót működtető cég élén. A napokban olyan információk jutottak el szerkesztőségünkbe, hogy szilveszterkor megszűnik a rádió, míg mások szerint csak átalakul. Tegnap megtudtuk, a híresztelések nem alaptalanok.

atalakitjak

Formálisan december 31-én éjfélkor megszűnik a Partium Rádió mint brand, és amíg a tulajdonos vállalkozás az Audiovizuális Tanácstól nem kapja meg az engedélyeket a névváltoztatáshoz és az új műsorrácshoz, nagyrészt konzerv tartalmakat, vagyis korábban már leadott, de ma is aktuális, érdekesnek ítélt műsorokat sugároz majd a rádió.

A tulajdonos kérésére sem a cég adminisztrátora, sem a rádiónak az új műsorterv kialakításával és a szerkezeti átalakítással megbízott főszerkesztője nem nyilatkozott, így azt sem tudni, mi lesz a rádió új neve. Ugyanakkor azt megtudtuk, az engedélyeztetési folyamat lezárultával kiállnak majd a nyilvánosság elé és hivatalosan is bejelentik a változásokat.

Megtudtuk azt is, hogy az átalakítás személyi változtatásokat is takar, vannak, akik önszántukból elhagyják a rádiót, melynek vezetősége ugyanakkor új munkatársakat is toboroz a feladatok elvégzésére.

 Borsi Balázs