Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Átadták az iskolát

A hatvan napirendi pontból kettőt nem fogadtak el a Bihar Megyei Tanács csütörtökön megtartott júniusi ülésén, szokás szerint a Nemzeti Liberális Párt ellenvetései miatt, a megye magán illetve köztulajdonának leltárát, holott emiatt már számvevőszéki felszólítást is kapott a megyei önkormányzat. A vita és az ülés részleteire visszatérünk.

atadjak 1

Sikerként könyvelhető el viszont az, hogy a tanácstagok egyhangúlag jóváhagyták, hogy a Ioan Bococi Iskola épülete a 20 évre a város kezelésébe kerüljön. Ennek kapcsán Pásztor Sándor tanácselnök az ülés után elmondta, a legjobb hír hogy az egyhangú döntés nyomán a tavasz óta végzett munka meghozta a gyümölcsét, mert a Szacsvay-iskolának van egy jól felszerelt, 21 tantermes, ebédlős, internátusos, tornatermes épülete. Mint megtudtuk, több tárgyalás is folyt, az RMDSZ-frakciónak volt ez a következetes munkája, a polgármesterrel pedig sikerült megegyezni néhány nappal ezelőtt az épületről. Fontos, hogy a váradi önkormányzat és a megyei is úgy hagyta jóvá az épület kezelésének húsz évre történő átadását, ahogyan kérték, azaz, hogy ez a Szacsvay-iskola javára történjen, tette hozzá a tanácselnök.

Fried Noémi Lujza