Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Átadták a Szent Erzsébet gyűjtés adományait

A nagyváradi római katolikus egyházmegye minden évben jótékony célú templomi gyűjtést szervez a Caritas Catolica javára az Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon. A segélyszervezet idén az Élet Autizmussal Egyesület megsegítésére ajánlotta fel a november 15-én zajlott templomi gyűjtés teljes bevételét, annak érdekében, hogy ily módon is támogassák az autista fiatalok fejlődését, integrációját. A pénteki ünnepélyes átadáskor Böcskei László megyéspüspök méltatta az autizmussal élő fiatalok egyesületét, melynek tagjai szokásos napi tevékenységeik mellett rendszeresen takarítják a székesegyházat és a püspöki palota kertjét, illetve önkéntességet vállalnak a Caritas idősotthonaiban valamint a püspökség által szervezett eseményeken is.

atadtak 1

atadtak 3

A Szent Erzsébet Gyűjtés eredményeként, az egyházmegyéhez tartozó 63 parókia gyülekezeteinek jóvoltából Böcskei László megyéspüspök és Rajna József Caritas-elnök egy 26 ezer lejről szóló csekket nyújthattak át pénteken Bacsadi Gabriellának, az Élet Autizmussal Egyesület vezetőjének, aki meghatódva és nagyon nagy örömmel fogadta a hívők nagylelkű adományát. Mint elmondta, az egyesület egyik legfontosabb tevékenysége a munkaterápia, mely révén az elfoglaltság mellett igyekeznek szaktudást is biztosítani a lassan felnőtt korba lépő fiataloknak, ezért az adomány egy részét szeretnék egy új varrógép megvásárlására fordítani. Az átadást követően a Caritas Catolica karácsonyi ajándékcsomagokkal lepte meg az autista fiatalokat, akik sajátkészítésű karácsonyfadíszeikkel viszonozták a kedvességet.

Sz. G. T.