Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Átadták a rogériuszi piacot

A váradrogériuszi piac új komplexuma Románia egyik legkorszerűbb piaca lett – jelentette ki pénteki projektzáró sajtótájékoztatóján Liviu Andrica, a Nagyváradi Közterület-kezelő Zrt. (ADP) vezérigazgatója. Elhangzott többek között, hogy a magyar–román határon átívelő uniós pályázat 7,7 millió euró értékű, és ebből 6,7 milliót fordítottak e piaci komplexumra. Az eseményen jelen volt Mircea Mălan váradi alpolgármester, Liviu Andrica, az ADP vezetője, Marius Moş projektmenedzser, az építkezésben részt vevő cégek képviselői, illetve a magyarországi oldalról, Debrecenből a projekt másik partnere képviseletében Gábor Iván, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara részéről.

atadtak 1

atadtak 2

A sajtótájékoztatón szóba jött a piac átadási határidejének késedelme, annak okai. –a késedelem nemcsak a villamossíneken túl felépítendő mélygarázshoz való földalatti csatlakozásnak tudható be, hanem annak is, hogy az egyik kivitelező cég csődbe ment, így egy másiknak kellett átvennie a munkafolyamatokat. Év végére a piac elkészül, a mélygarázs átadását pedig jövő tavaszra ígérik. A részleteke visszatérünk.

Sükösd T. Krisztina