Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aszfaltozzák a Malom utcát Mihályfalván

Évek óta megyei sajtótéma volt a mihályfalvi Malom utca, amelyet minden esztendőben a hóolvadás, illetve a hosszan tartó esőzés járhatatlanná tett mind az ott lakók, mind az áthaladó gépjárművek számára. Az utca alacsonyan fekvő mivolta miatt a víz mindannyiszor elöntötte a járdákat, illetve az úttestet is, mert kanalizálás hiányában az elvezető árkok sem győzték elnyelni a felgyülemlett pangó vizeket.

Mint arról már nemrégiben beszámoltunk, tavaly a nagykárolyi Agrotex megvette a Malom utcai Comcereal gabonafelvásárló vállalatot, így felajánlotta az önkormányzatnak az ominózus szakasz javítási költségeinek egy részét. S ha már összejött a pénz az úttest burkolatára – több ott működő cég kisebb-nagyobb hozzájárulását is beleértve –, az önkormányzat úgy döntött, előbb a csatornahálózatot építi ki, mely hálózat lefektetése egy régebbi projekt része volt, és amelyet még a debreceni Keviép céggel bonyolítottak.

aszfaltozzak 1

A csatornázás október elején fejeződött be.

Jelenleg folyik az útburkolat, már a második aszfaltrétegnél tartanak, illetve be van tervezve az utca kétoldali kiárkolása is, valamint a kapubejárók leöntése. A kanalizálás 431 ezer lejbe került, mely költséget a fejlesztési minisztérium állt, az aszfaltozás összértéke pedig 519 ezer lej, amelyben benne van az Agrotex cég 84 ezer lejes támogatása is, a többletkiadásokat pedig a megyei tanács, illetve a helyi költségvetés biztosította.

Ha az időjárás nem szól bele a munka ütemébe, a jövő hét végén befejeződik a beruházás – tájékoztatott a munkálatok jelenlegi állásáról Karsai Attila alpolgármester.

S. É.