Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aszfaltozták a villamosmegállót

Mintegy három hete írtunk arról, hogy lebontották a nagyvásártéri (ma December 1. park) fedett megállókat (a Szent László tér előttieket). „Bontani könnyű, alkotni, visszaépíteni már nem” – fogalmazott akkor az egyik munkás.

Tegnap végre elkezdték az aszfaltozást. Igaz, a délelőtti órákban még csak óvatosan tudtak bukdácsolni a sínek között a utasok, ugyanis a forró aszfaltréteg igen „marasztalónak” bizonyult.

aszfaltoztak 1

Mint Csuzi Istvántól, az Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatójától megtudtuk, az önkormányzat újraaszfaltoztatja ezt a szakaszt, ezzel egyidejűleg pedig kiszélesítik a járdát és a villamosmegállót is. „A vállalatunk füvesíteni fogja a sínpárok melletti és közötti részt a nagyvásártéri villamossínek kereszteződésétől egészen a Kossuth utca előtti kereszteződésig. Ez még egy tavalyi projekt része” – fogalmazott Csuzi hozzátéve, hogy innen a Szent László térig aszfaltburkolat kerül a sínek közé, és remélhetőleg még ebben a hónapban új fedett megállókat tesznek a régiek helyére.

Sükösd T. Krisztina