Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Árulják a jegyeket az All Star Gálára

Alig három hét múlva, a váradi Antonio Alexe Sportcsarnokban lép pályára a román férfi kosárlabdázás színe java. Előbb a Román Kupa négyes döntőjét, majd pedig a hagyományos All Star Gálát tekinthetik meg a váradi sportkedvelők.

Hazai közönség előtt szerezheti meg első trófeáját a VSK

Hazai közönség előtt szerezheti meg első trófeáját a VSK

A Román Kupa négyes döntőjére először kerül sor Nagyváradon. A házigazda VSK-ESK ellenfele a Bukaresti Dinamo lesz, a másik elődöntőben a Marosvásárhelyi KK és a Kolozsvári UBT találkozik április 11-én, vasárnap. Egy nappal később a döntőben méri össze erejét az elődöntő két győztese (a bronzéremért ezúttal már nem játszanak a csapatok). Az Észak-Dél All Star Gálára április 12-én, kedden este kerül sor, egy közel háromórás gálaműsor keretében.

A váradi csapat harmadszor kap lehetőséget a serleg elhódítására, az előző két alkalommal dobogón zárt, 2012-ben harmadik, két éve pedig második lett. A 2014-es döntőben a Târgu Jiu-i Energia volt Cristian Achim együttesének az ellenfele, s bár a VSK volt az esélyesebb gárda, végül a gorjiak emelhették magasba a kupát.

 

Jegyvásárlás

A Nagyváradi VSK illetékesei nyilvánosságra hozták a két esemény részleteit, elsőként a belépők árát. A két napra szóló jegy ára 30 lej, ezért a két elődöntőt és a döntőt nézheti meg a tulajdonos. A szervezők 10 lejes belépőt is kibocsátanak, ezért egy mérkőzésre nyer bebocsátásra a sportkedvelő, igaz, ezen jegyeket főként a kolozsvári és a marosvásárhelyi szurkolóknak kínálják fel. A jegyeket a Városi Sportklub székhelyén (Városháza u. 3., első emelet) lehet megvásárolni március 28-tól kezdve, naponta 9 és 15 óra között. Péntekenként 9 és 13 óra közt várják a sportkedvelőket. A pontos kezdési időpontról később dönt a Román Kosárlabda-szövetség, egyelőre csak a két dátum biztos, április 10.-e és 11.-e. Az All Star Gálára április 12-én, kedden kerül sor. Egy belépő ára 20 lej, s a kupadöntőhöz hasonlóan jegyeket a VSK székhelyén árulják.

 

Szavazás

Az All Star Gála csapatainak kialakításába a szurkolók is beleszólhatnak. A sportkedvelők a Román Kosárlabda-szövetség (frbaschet.ro) honlapján szavazhatnak az északi és a déli csapat tagjaira, illetve a kezdő ötösökre. A szavazás április 3-án zárul. Észak csapatát a Nagyváradi VSK, a Marosvásárhelyi KK, a Kolozsvári UBT, a Nagyszebeni Atlassib, a Medgyesi Gaz Metan és a Temesvári KK játékosaiból válogatják össze. A szurkolók mellett egy szakmai zsűri és a sportsajtó munkatársainak véleményét is figyelembe veszik majd a keretek kijelölésekor. A déli csapat tagjai a fennmaradó hat csapatból (Steaua, Dinamo, Galac, Tg. Jiu, Pitesti, Craiova) kerülnek ki.

 

Craiovai „vizsga”

A VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata Craiován lép pályára a férfi élvonal következő fordulójában. A mérkőzésre szombaton délután kerül sor. A 17 órától kezdődő találkozót a Digi Sport közvetíti. Ugyanaznap 19 órától a Nagyszeben–Marosvásárhely találkozóra kerül sor. A forduló rangadóját pénteken 18 órától játsszák, a Bukaresti Steaua a Kolozsvári UBT együttesét fogadja.