Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aranyoson táboroztak a cserkészek

Február 21–23. között szentjobbi, paptamási és hegyközcsatári cserkészekkel népesült be a Bihar megyeiek körében népszerű aranyosi síparadicsom.

Az idei év rendkívül enyhe telét még kihasználva február 21. és 23. között, a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség soraiba tartozó szentjobbi, paptamási és hegyközcsatári cserkészek egy háromnapos sítáborba utaztak el a méltán híres aranyosi síparadicsomba. Az évi rendszerességgel megszervezésre kerülő sítábor kiváló lehetőség volt arra, hogy az ifjú cserkészek még kivegyék részüket a tél nyújtotta örömökben, ugyanakkor valami újat is tanulhattak, hiszen az évről évre bővülő cserkészmozgalom új tagjai ez idő tájt tanulják meg a síelést.

aranyoson

A cserkészeknek nagy meglepetésben volt részük, hiszen a megyei Berettyó-menti településekről, a tavaszi időjárásból a hegyek közötti zord, hóviharos időjárásába érkeztek. A heves széllökések, a mindent beborító hó visszaadta számukra a tél hangulatát.

Az Alma Mater Alapítvány vendégházában elszállásolt ifjak birtokukba vették a három napig otthonul szolgáló kis birodalmat, majd a hóban csatározva, szánkózva használták ki az időt az önfeledt szórakozásra, ugyanis a zord időjárás miatt első nap nem volt lehetőség a sílécek kipróbálására.

A rossz idő sajnos igencsak befolyásolta a tábor adta lehetőségeket és célját, ugyanis a nappali hóvihar éjjel esőbe fordult, így másnap csak késő délután lehetett valamelyest kipróbálni a síelést. Ennek ellenére az újoncok is megtanulhatták ezt a rendkívül kellemes téli sportot. A délelőtti órákban fellátogatott a BICSISZ elnöke, Borsi Loránt is, aki köszöntötte a jelenlevőket, biztosította a fiatalokat arról, hogy a jövőben is lehetőséget biztosítanak a cserkészmozgalom tagjainak arra, hogy különböző táborokban, kirándulásokon vegyenek részt.

aranyoson (tartalek)

A kora délutáni órákban, a tócsák egyre inkábbi terjedése arra késztette a cserkészparancsnokokat, hogy más programmal szórakoztassák a gondjaikra bízott ifjakat. Így Seres Ibolya szentjobbi cserkészparancsnok az egyik csoporttal a sípályák csúcsáig tettek egy kirándulást, míg a bátrabbak Major Loránt paptamási cserkészvezetővel a Rozsda-szakadékhoz látogattak el. A hóval borított sziklás talajon nehézkes volt ugyan a portya, ám a lenyűgöző látvány mindenkit kárpótolt.

Az utolsó napon a délelőtti órákban szánkózásra, hóemberépítésre és hógolyózásra volt lehetőség, de már a haza indulás előtti órákban eleredő eső szemlátomást tüntette el a még meglevő havat a pályákról, illetve az azt körülölelő fenyőerdők talajáról.

A „tréfás” időjárás ellenére a kiránduló cserkészek jól érezték magukat, hiszen egy olyan programon vehettek részt, amelyet már nagyon vártak, és amelyre már rég készültek. A jelenlegi tél pedig ezt a várakozást méginkább fokozta, hiszen idehaza ezidáig, csak néhány napból állt a tél.

Major Loránt, cserkészparancsnok