Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aranykort idéző tömegközlekedés

Egyre nagyobb felháborodás kíséri Nagyváradon azt a káoszt és fejetlenséget, amelyet a tömegközlekedésben tapasztalhatnak mindazok, akik busszal vagy villamossal kénytelenek közlekedni a megyeszékhelyen. Az eddig sem a jólszervezettségéről híres Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) háza táján komolyabb bajok lehetnek, ugyanis a pár hete történt (amúgy törvénytelennek minősített) sztrájk óta az eddigieknél is döcögősebbé vált a tömegközlekedés Váradon.

aranykort

Az OTL és a váradi önkormányzat áldásosnak nehezen nevezhető intézkedései során ugyanis nem ritka, hogy az utazni vágyók sokszor 20–25 percet kell ácsorogjanak a megállókban egy-egy villamos után várva, s ez a téli időjárásban egyáltalán nem kellemes és nem elfogadható, főleg, ha figyelembe vesszük a váradi bérletek és villamosjegyek árát.

Hétvégeken pedig lassan érvényessé válik, hogy aki siet, az gyalog megy Váradon, ugyanis az illetékesek radikálisan megritkították a villamosjáratokat. Nem foglalkoznak azzal, hogy nagyon sokan dolgoznak hétvégeken, hogy ezen túl is az emberek egy több mint 200 ezer lakost számláló nagyvárosban szombaton és vasárnap is élnek, járnak-kelnek, villamosoznak és buszoznak. Azaz sok esetben csak villamosoznának és buszoznának. Hogy valójában mitől jutott ennyire a bányabéka ülepe alá a váradi tömegközlekedés, és milyen gondokkal küzd az OTL, azt érdekes (vagy inkább gyanús) módon eltitkolják az illetékesek.

Egyelőre annyi derült ki, hogy a legutóbbi városi tanácsülésen egy, a liberális többség által megszavazott határozatjavaslatot hagytak jóvá, miszerint ritkítják a 10-es, a 12-es, a 14-es, a 16-os, a 17-es, a 26-os és a 27-es buszjáratok menetrendjét. A szigorító módosítás érinti az összes villamosjáratot is. A piros és fekete 1-es, a piros és fekete 3-as és a 2-es járatok programja is ritkul, ezeken a vonalakon kevesebb villamos fog közlekedni. További változás még, hogy munkaszüneti napokon ezután egyáltalán nem fog közlekedni egyetlen 1-es vagy 3-as járat sem, helyettük a piros és fekete 4-es jelzésű villamosok járnak majd. Ez magyarán azt jelenti, hogy a téli hónapokban ugyanakkora utazási igény mellett több mint felére csökkentik a tömegközlekedési kapacitást a megyeszékhelyen. Hogy a bérletek, jegyek árát is csökkentenék, arról természetesen szó sincs. Már csak az a kérdés, meddig lehet feszíteni az utazóközönség idegeit, ám úgy tűnik, Várad és az OTL fura urai nem tartanak attól, hogy a jámbor polgárok egyszer csak megunják ezt a tömegközlekedési mizériát és valamilyen módon ők is az asztalra csapnak, vagy tiltakozó sztrájkba kezdenek, hiszen mint sokan mondják, a megyeszékhely tömegközlekedése lassan egyre inkább emlékeztet az átkos aranykorban tapasztalt körülményekhez.

Szőke Mária