Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aranyérmesek lettek a váradi ifi pólósok

A VSK-Digi felnőtt csapata után a szintén váradi Körös SK junior vízilabdázói is elsőként zárták a román bajnokság 2012–2013-as idényét. A hétvégén, Bukarestben megrendezett döntőn egy ponttal előzte meg legfőbb vetélytársát, a fővárosi Triumfot a váradi U19-es együttes, amely megvédte tavalyi elsőségét.

A bajnoki cím sorsa az utolsó mérkőzésen dőlt el, amikor is az első helyen álló váradiak a Triumf csapatával mérkőztek meg. A bihariak számára a döntetlen is elég volt az aranyérem megszerzéséhez, míg a bukaresti csapatnak győzni kellett a bajnoki cím elhódításáért. A remek váradi kezdés után (másfél negyed után 5–0 volt a Körös SK-nak) kiegyenlítődött a játék, s a zárónegyedben döntetlen volt az állás (9–9). Tíz másodperccel a vége előtt a fővárosiak elpuskázták a gólszerzési lehetőségüket, de edzőjük szabálytalankodott (csapata nyolc játékossal volt a vízben a megengedett hét helyett) abban reménykedve, hogy a váradiak kihagyják az emiatt megítélt büntetőt, így a Triumf támadással zárhatja a mérkőzést. Eugen Băjenaru és Kádár Kálmán, a Körös SK edzői azonban ötméteres helyett a támadás lehetőségét választották, így a váradiak döntetlennel zárták a találkozót, amely a bajnoki cím megszerzését jelentette számukra.

A bajnokcsapat tagjai: Claudiu Alb, Szabó Roland, Cătălin Alexa, Alex Sfârle, Andrei Pop, Remus Barbu, Tiberiu Dolha, Péntek Zsolt, Szilágyi Ottó, Dănuţ Buzlea, Vlad Ban, Bogdan Paleacu és Doru Maior.

Aranyermesek 1