Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aranyérmes a magyar férfi pólócsapat és Gyurta Dániel

A magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai világbajnokság döntőjében 8-7-re verte Montenegrót. Az úszók közül Gyurta Dániel szerezte a küldöttség második aranyérmét Barcelonában.

 

Magyarország hat ezüst- és egy bronzérem mellett 1973 és 2003 után harmadik aranyát szerezte meg a vb-k történetében, s ezzel a legeredményesebb nemzetté vált az olaszokat megelőzve. A magyarok legutóbb 2007-ben állhattak dobogóra, akkor a második helyen végeztek. A Montenegró elleni döntőben végig Benedek Tibor együttese irányított, s a torna legjobb kapusának választott Nagy Viktor parádéinak is köszönhetően 8–7-re (2–0, 1–2, 3–3, 2–2) legyőzte az esélyesebb délszlávokat. A gólokat Hárai, Szivós (2–2), Varga Dénes, Vámos, Varga Dániel és Hosnyánszky (1-1) lőtték. A torna legjobb játékosának Varga Dénest választották, a gólkirályi címet a horvát Sukno és a montenegrói Savics érdemelte ki 20–20 találattal.

A női válogatott bronzérmes lett miután a kisdöntőben Ororszorsázgot verte meg 10–8-ra, így az örökrangsor második helyén utolérte Olaszországot (jelenleg mindkét együttesnek 2 arany-, továbbá 1-1 ezüst- és bronzérme van). Az első helyen továbbra is az amerikaiak állnak három végső diadallal.

Címét megvédve Gyurta a 200 méteres mellúszásban nyert, így háromszoros világbajnok lett (előzőleg a 2009-es római és a 2011-es sanghaji világbajnokságon is ő ért elsőként célba, de az olimpián és az Eb-n sem talált legyőzőre). A zárónapon ezüstérmet nyert Cseh László 100 méteres pillangóúszásban, míg Kapás Boglárka új magyar csúccsal a negyedik helyen végzett 800 méter gyorsúszásban a barcelonai vizes világbajnokságon.

 

A bronzeremert meresz andras
A női pólócsapat öröme a bronzérem megnyerése után