Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Arany Jánost ünnepli szülővárosa

A Nagyszalontai Református Egyházközség, az Arany János Elméleti Líceum és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ma, március 2-án 17 órakor kezdődő istentisztelet keretében emlékezik a hajdúváros jeles szülöttére, a legnagyobb magyar epikus költőre, Arany Jánosra születésének 199. évfordulója alkalmából. Az istentisztelet keretében irodalmi műsort hallgathatnak meg. A templomi ünnepséget követően Arany János köztéri szobránál folytatódik a megemlékezés, ahol ünnepi gondolatok hangzanak el Pelok Gabriella tanárnő-presbiter részéről. Az ünnepi megemlékezés záróakkordjaként Arany János köztéri szobrának megkoszorúzására kerül sor.

Arany Janosra

Az Arany János Elméleti Líceum a református egyházközség támogatásával az alma mater névadója születésének 199. évfordulója alkalmával rendezi meg a V. Arany János Irodalmi Vetélkedőt. A versenyre március 4-én, pénteken kerül sor, délelőtt 10 órától az 5–8. osztályos, míg délután 15 órától a 9–12. osztályos diákok számára.