Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aradi ellenféllel játszik Belényes a Román Kupában

A Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) elkészítette a Román Kupa második fordulójának párosítását. A Belényesi Bihorul Arad megyei ellenfelet fogad majd hazai pályán.

A szatmáriak elleni meccsen megtelt a belényesi stadion fedett lelátója

A szatmáriak elleni meccsen megtelt a belényesi stadion fedett lelátója

 

A mérkőzéseket jövő szerdán 17.30 órától játsszák le, ezeken az első fordulóból továbbjutott csapatok mérik össze erejüket. A belényesiek ismét hazai közönség előtt bizonyíthatnak, az ellenfél a harmadosztályban szereplő Borosjenői SK lesz. A bihariak az első körben a Szatmár megyei kupagyőztest, a Szatmárnémeti Olimpia II-t búcsúztatták 2–0-s győzelemmel, így bizakodva várják a jövő szerdai párharcot. Kovács Rudolf edző szerint, bár csapata főként még ifjúsági korú labdarúgókból áll, legyőzheti a harmadosztályú ellenfelét.

A Román Kupa szabályai szerint, amennyiben a rendes játékidő végén döntetlen az állás, 2×15 perces hosszabbítás következik, ha ebben sem születik döntés, akkor büntetőrúgásokkal határozzák meg melyik csapat jut tovább a következő fordulóba. A kupasorozat harmadik fordulójába már a harmadosztályban szereplő csapatok is bekapcsolódnak, köztük a Fugyivásárhelyi SK és a Váradszentmártoni KSK is. Utóbbi nem iratkozott be a bajnokságba (információink szerint csak a megyei másodosztályban folytatja a gárda), így továbbjutás esetén könnyű dolguk lehetne a belényesieknek, amennyiben a szentmártoniakat kapnák ellenfélnek a következő párharcban.