Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Áprilistól postán küldik az útleveleket

Április 1-jétől a Román Posta kézbesíti majd a magánszemélyek részére elkészült útleveleket, miután elnyert egy erre a szolgáltatásra irányuló 495 ezer lejes szerződést. A megállapodás értelmében a Román Posta akár 45 ezer úti okmányt is kézbesíthet tulajdonosaiknak az elkövetkező két évben.

Az Útlevél-Főigazgatóság tavaly áprilisban írt ki pályázatot a szolgáltatás biztosítására, amelyre az országos vállalat mellett két csomagküldő magáncég is jelentkezett. „A Román Posta ismét megmutatta, hogy képes felvenni a versenyt a magánszolgáltatókkal. Tavaly nyár óta egy új vezetői csapat munkálkodik a posta élén, amely az állami intézményekhez képest rendkívül merész projektek révén igyekszik biztosítani a profittermelést” – nyilatkozta Alexandru Petrescu, az intézmény vezérigazgatója.

aprilistolt

A megállapodás értelmében a posta 300 lejre biztosít majd minden kézbesítendő útlevelet, lehetőséget nyújt majd arra, hogy a kézbesítés folyamata lekövethető legyen interneten, és telefonos üzenetet küld a címzettnek a kézbesítés időpontjáról. Az elkövetkező két évben 22 500 és 45 ezer közötti útlevelet kézbesítenek majd.