Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Áprilistól gázfűtéssel

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere csütörtökön bejelentette, hogy az új gázközpont elkészültével a Transgaz Társaság megkezdte működését.

A több mint 140 ezer lakost érintő felújítási projekt a város egyik legnagyobb beruházása, amelynek köszönhetően egy jelentős fejlődés valósul meg a megyeszékhelyen: április második felére a szénfűtéses kazánok leállnak, és helyüket teljes mértékben a gázturbinák veszik át. „A lakosság a váltásból semmit nem fog érezni”– mondta Bolojan.

aprilistol gazfutessel

A működéshez szükséges gázmennyiséget Nagyvárad a Romgaztól, Románia egyik legnagyobb szolgáltatójától vásárolja a legjobb piaci áron. A beruházás gazdaságilag csak úgy válhat kifizetődővé a város számára, ha a meleg víz és a fűtés felhasználása mellett az előállított elektromos energiát is hasznosítja. Ebből kifolyólag a Transelectrica már elküldte az országos szállítórendszerhez való csatlakozásról szóló értesítést, amelynek értelmében a nagyváradi központ áruba bocsáthatja a kitermelt elektromos energiáját.