Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Anyanyelven tanulni

A felújított nagyváradi Szacsvay-szobor képével díszített villamosokat látni a megyeszékhelyen közlekedni, amelyek „Felavattuk 1907 / Megőriztük / Felújítottuk 2016” felirattal hívják fel a járókelők figyelmét arra az összefogásra, amely Bihar megye több mint kétezer adományozójának jóvoltából lehetővé tette az emlékmű helyreállítását.

anyanyelven tanulni 1

Szabó Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője, mint a képviselőház oktatási bizottságának tagja és a projekt ötletgazdája közölte azt is, hogy a lakosság ily módon történő megszólításában a közelgő húsvéti ünnep mellett az elindított beiskolázási kampány is nagy szerepet játszik: „Dönts te is a gyermeked javára!” felirattal szeretnék arra ösztönözni a magyar szülőket, hogy biztosítsák gyermekeik számára az anyanyelven történő tanulást, azaz magyar iskolákba írassák be őket.

„Az anyanyelvén mindenki könnyebben tudja elsajátítani a tudást” – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy nemzetközi mérések bizonyítják a kijelentését, tehát országtól és nemzetiségtől függetlenül érvényes.

Szamos Mariann