Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Anna-bál az összetartozás jegyében

Kiváló hangulat, jó zene, szép és csinos fellépők, táncos lábú vendégek, családias hangulat és ízletes menü – talán így jellemezhetnénk egy szuszra az RMDSZ váradvelencei körzete által megszervezett szombat esti Anna-bált, melynek a Nagyvárad-velencei Római Katolikus Kultúrház adott otthont.

Cservák Miklós RMDSZ-es körzeti elnök, az est házigazdája, valamint Varga Friderika társszervező, a helyi Mystique menettánccsoport vezetője köszöntötte a vendégeket. A terem megtelt. A szépen terített asztalok körül mintegy másfélszázan foglaltak helyet.

Anna-bal 1

Csoportkép a bál szépeiről. Középen virágokkal a kezükben a két udvarhölgy (balról Panna, jobbról Bernadett) között a bálkirálynő, Eszter

„Az, hogy ennyien itt vagyunk, hűen bizonyítja, hogy összetartunk és összetartozunk. Talán az elsők között voltunk, akik 1994 óta Nagyváradon hagyományt teremtettünk az Anna-bál megszervezésével, amelyet két éve közösen szervezünk a Mystique menettánccsoporttal” – fogalmazott Cservák, hozzátéve, nem fogják hagyni, hogy egyesek derékba törjék a munkájukat, és ezt az összetartást.

Az Anna-bált a hegyközcsatári Angels egy szalontánccal nyitotta meg, majd sorra léptek fel a Mistique, az Angels menettáncosai, illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) táncosai. Ők egy bécs keringővel és tangóval vezették fel az est fénypontját, az Anna-bál szépeinek bevonulását, akik közül a közönség választhatta ki a győztest, a bál szépét és két udvarhölgyét. Amíg folyt a szavazás, a parketten a vendégek ropták a táncot, a talpalávalót pedig Veres László és zenekara szolgáltatta. A prímás és a szaxofonos a színpadról olykor a közönség közé ment, és kérésre egy-két névnapos és születésnapos kedvenc nótáját is elmuzsikálták. Valamivel éjfél előtt a szervezők eredményt hirdettek, majd megkoronázták az Anna-bál győztesét, Mészáros Esztert, akinek a közönségszavazat alapján Mészáros Panna és Hadi Bernadett lett a két udvarhölgye.

A bál hajnalig tartó mulatsággal zárult.

Sükösd T. Krisztina