Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Angyalfütty Berecz Andrástól

Földes László, vagyis Hobo tavaly novemberi előadása után ismét neves fellépővel, Berecz Andrással örvendezteti meg a váradi nagyérdeműt a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Borostyán Produkció. Február 12-én, jövő szerdán 19 órára várják a szervezők a kis- és nagykorú közönséget. Ugyanis a mese mindenkinek szól, és az sem mindegy, hogy ki mondja azt el, viszont ha a mesemondás nagymestere, Berecz András hív, akkor annak engedelmeskedni kell.

angyalfutty

„A mese természetes, veleszületett igénye mindenkinek. Nem hiszem, hogy lenne olyan, aki ezt az igényt valaha is ne érezte volna! Aki nem hallott ’élőben’ mesét, olyan persze van elég! Magam is találkozom ilyen emberekkel. Nem sűrűn, az igaz. Ők általában a beterelt vagy eltévedt közönség soraiból kerülnek ki. Kísérők, nem érdeklődők. Kedves marslakóként fogadják a mesét. Ők kacagnak először” – így vall a mese fontosságáról a Kossuth-díjas Berecz András.

Berecz András Angyalfütty című ének- és mesemondó estjének színhelye a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem díszterme. Jegyárak: diákok és nyugdíjasok számára 10 lej; a teljes árú jegy 15 lejbe kerül. Csoportos és tiszteletjegy miatt a szervezők a Facebook internetes közösségi oldalon várják a kérdéseket.