Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Angliai ösztöndíj X. osztályosoknak

Versenyvizsgát hirdet a nagyváradi Tine de Noi Egyesület, partnerségben a Nagy Britanniai Igazgatók Konferenciájával (Headmasters’ and Headmistress’ Conference), olyan angolul beszélő X. osztályos diákok számára, akik szeretnék középiskolai tanulmányaik utolsó két évét ösztöndíjjal egy Egyesült Királyság-beli iskolában végezni.

angliai osztondij

A felkínált ösztöndíjak többsége teljes mértékben fedezi az ottani szállás, ellátás és oktatás költségeit, de léteznek részleges ösztöndíjak is, amelyek az összköltségeknek mintegy 50-70%-át fedezik. Az előző években több mint 100 romániai diák számára biztosítottak egy vagy két évre szóló tanulási lehetőséget az Egyesült Királyságban. Közülük sokan olyan neves egyetemeken folytathatták tanulmányaikat, mint az Oxford, Cambridge, vagy a London School of Economics.

A jelentkezés feltételei a következők. A jelölt diáknak a 2017–2018-as tanévben X. osztályosnak kell lennie. A beiratkozás pillanatában nem lehet beiratkozva egyetlen nagy britanniai iskolába sem. A szülők együttes bruttó fizetése a 2017-es évre nem haladhatja meg a 30.000 fontot. A jelölt diák 2018. szeptember 1-én 16 és 17 és fél év közötti kell legyen. A korhatárt meghaladó diákok nem jelentkezhetnek az ösztöndíjra. Vagyis a diák születési dátuma 2001. február 1. és 2002. szeptember 1. között kell legyen.

További információk a http://www.hmc.org.uk/about-hmc/projects/projects-sub-page-2/student-faqs/ linken. Az online jelentkezés leadásának határideje 2017. november 1. A jelentkezési dokumentumokat először a burse@tinedenoi.ro e-mail címre kell majd elküldeni, majd az előválogatást követően eredetiben is el kell majd küldeni a szervezők által megadott postacímre.

Sz. G. T.