Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Álom hava – filmvetítés a Szent László Napokon

Ahogy azt már a nagyváradi Szent László Napokra visszatérők megszokhatták, rendszerint filmvetítéssel is kedveskednek a szervezők az érdeklődőknek. Idén az Álom hava című film lesz terítéken, Bicskei Zsolt rendező legújabb filmjét június 20-án, kedden 19 órától lehet majd megtekinteni a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

alom hava

A 2016-ban bemutatott, 50 perces film alaptörténete, hogy a török dúlásban kiürült Bácska pusztaságán bujdosók érkeznek a romjaiban is monumentális Aracsi Pusztatemplom falai közé. A török fogságból szabadult három figura rég vesztett otthonát és helyét keresné. Táltosokkal és szent királyaink szellemével találkozva sem sikerül „új boltozatot” emelni maguk fölé. Miből lesz új közösség a pusztulat után? – erre a kérdésre keresi a választ a film, ami mai problémákat is feszeget.

Az Álom havában vajdasági és magyarországi színészek is játszanak: Kovács Frigyes, Búza Ákos, Vicei Natália, Szilágyi Nándor, Székely B. Miklós, Mercs János és Dánielffy Zsolt neve is szerepel a stáblistán, mint ahogy a váradi közönség számára rég ismert dr. Papp Lajos is feltűnik benne.