Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Álmokból lesz a valóság”

A nagyváradi Demeter fivérek alapították meg a szakmai berkekben immár legendássá vált Powerfanatics autóépítő garázst, amely több mint másfél évtizednyi munka után Románia legerősebb hátsókerék-meghajtású gépkocsiját tudhatja magáénak. Az impozáns, 1026 lóerős, BMW M5 Turbó nemrég meghívást kapott az aranyosgyéresi 71-es számú bázison rendezett katonai parádéra, ahol szombaton, egy rendhagyó gyorsulási verseny keretében, egy MIG 21 Lancer vadászrepülővel mérhette össze erejét. A látványos bemutató kapcsán beszélgettünk Demeter Zoltán versenypilótával, a Powerfanatics garázs egyik alapítójával, aki egyébként gépkocsivezető-oktatóként dolgozik az egyik nagyváradi autósiskolában.

almokbol lesz 1

– Hogyan készültetek fel a vadászgép elleni versenyre?

– A bemutatót megelőző napon tartottunk egy gyakorlatot a katonai bázison. Kipróbáltuk hogyan is fog zajlani a verseny az autó és a vadászgép között, hogy ne legyen az, hogy a MIG 21-es nagyon előrehalad és lehagyja az autót, vagy esetleg nehogy fordítva történjen. Ez utóbbira persze kicsi volt az esély, hiszen egy MIG 21-es 10 ezer lóerős, hozzávetőlegesen 330 km/h sebességnél száll fel. Körülbelül 18 másodperc alatt éri el ezt a sebességet és attól a pillanattól kezdve, hogy felemeli az első kerekét a felszálláshoz, folyamatosan gyorsul, egész 7-800 km/h-ig. A légkör felső rétegeiben 2800 km/h-val is képes menni, ugyanolyan gázállással.

– Helyt lehet egyáltalán állni egy ilyen teljesítményű repülőgéppel szemben?

– Egy ilyen vetélytárs mellett bármely autó nehezen állta volna meg a helyét, de mivel egy BMW (e30) M5 Turbóról beszélünk, amelyet a testvérem, Demeter Dömy, 16 év alatt épített meg, a hosszú és kitartó munka meghozta az eredményét, mert az összesen 1,2 km hosszú pályaszakasz első 850-900 méterén az autónak sikerült egy 50-60 méteres előnyre szert tennie. Vagyis a kiugrást követően idézőjelben megverte a MIG 21-est. Miután azonban a repülő első kerekét a levegőbe emelte, a pilóta egyből ráadta a gép teljes erejét és akkor egy-kettőre lelépett az autó mellől. De hát ez várható is volt.

almokbol lesz 2

– Mesélj egy kicsit az autótokról: hogyan épült és milyen a teljesítménye?

– Az autó több mint másfél évtizede épül. 2006-ban a testvérem beletett egy M5-ös motort, amely egyedileg lett belegyártva. Rá két évre egy hatalmas turbót tett rá. Az elején nem volt annyira erős, mivel technológia-hiányban szenvedtünk. Ezen a téren igyekeztünk az amerikaiaktól „lopni”, hiszen ők sokkal magasabb szinten álltak.

A 2009-’10-es évekig olyan 800 lóerőt tudtunk kifejteni. Utána sikerült megtalálni mik voltak a problémák és 2015-ben az autó már elérte végső erejét, amivel Romániában a legerősebb hátsókerék-meghajtású autó, és a hivatalosan lemért legerősebb autó is. Sokan beszélnek arról, hogy vannak 1000 meg 1200 lovas autóik, de senkinek nincs róla papírja. Nekünk hivatalos igazolásunk van. Ez az autó 1026 lóerővel és 1062 Nm nyomatékkal a jelenleg bejegyzett legerősebb hátsókerék-meghajtású kocsi Romániában.

1,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, a szombati versenyt követően megtudtuk, hogy 18 mp alatt közel 300 km/h-ra képes az autó. Megjegyzendő hogy ezeket a teljesítményeket sajnos mind csak 800 lóerőn tudtuk lemérni, mert az 1000 LE kifejtéséhez egy speciális aszfaltburkolat kell, amit mi csak úgy nevezünk, hogy ragacs. Ez azt jelenti, hogy a pálya szó szerint egy ragacsos, szurokszerű gumiréteggel van lekenve, ami maximális tapadást biztosít az autó számára. De az autóra visszatérve, legjobb ideje 402 méteren 9,74 másodperc volt, ami alatt 240 km/h-ra gyorsult fel

Egy vadászgépet már letudtatok, milyen kihívások elé néztek a közeljövőben?

Körülbelül 3 hét múlva lesz az Európa-bajnokság a magyarországi Kunmadarason, ahol Európa legnagyobb versenypályája található. Mind a 402 méter fel van ragacsozva, ami azt jelenti, hogy a pálya teljes hosszán maximális tapadást tud nyújtani az autónak. Itt szeretnénk megdönteni az előző rekordunkat. Olyan 9,65-9,6 másodpercre számítunk és legalább egy 244-246-os végsebességre.

almokbol lesz 3

– Mesélj egy kicsit a ti történetetekről, hogy indultatok el ezen az úton?

– A bátyám 2001-ben kezdte el építeni az autóját és megálmodta a Powerfanatics Garage-t. Miután én is kezdtem felnőni, hozzá csatlakozva nekiláttam a saját autóm építésének, amin immár 8 éve dolgozom: egy 400 lóerős BMW e36 Turbó. Később szép lassan mások is kezdtek hozzánk csatlakozni és kialakult egy csapat, amiből 2016-ban létrehoztuk a Powerfanatics Racig Team-et Nagyváradon. Ez egy közösség, ahol az autókat közösen építgetjük versenyek előtt és megpróbáljuk a legnagyobb teljesítményt kihozni belőlük, hogy mindegyik autó a legjobbá válhasson a saját kategóriájában.

– Hány tagú jelenleg ez a közösség?

A csapat jelenleg öttagú, amiből négyen nagyváradiak és van egy nagyon komoly drifter csapattagunk Szatmárról, aki szintén egy e36 Turbóval versenyez, eredményesen. A garázs alapelve, hogy az autók építésénél nem csak azt tartjuk szem előtt, hogy a lehető legerősebbek legyenek, hanem viszonylag szépek is. Tehát ínyencségek, kis ékszerek a maguk nemében, amikkel néha szinte még sajnálunk is kimenni, mert annyira szépek, hogy fáj a szívünk egy kicsit megpörgetni őket. De hát ez épp erről szól.

Az egyik csapattagunk egyébként egy női pilóta, akinek pont most épül a BMW-je, ami egyedülálló lesz Romániában, mert egy bitangerős, 3000-es turbós dízelmotor fogja hajtani. Ezt a típusú motort nekünk sikerül először beépíteni egy ilyen autóba. Romániában egyébként nem nagyon vannak női versenyzők és mi nagyon büszkék vagyunk rá. Egy másik csapattársunk és egyben jó barátunk 2 versenyautóval is rendelkezik. Az egyik egy e30-as BMW, amit egy v8 4.4 literes motor hajt a drift versenyeken, a másik pedig pont a napokban készül el: egy e34-es M5 turbóról van szó, ami reményeink szerint több mint 700 lóerős lesz.

almokbol lesz 4

– Mekkora befektetést jelent egy ilyen autó?

– Külön munka lenne pontos nyilvántartást vezetni minden kisebb-nagyobb befektetésről, amit 16 év alatt egy autón végeztünk. De nem olcsó mulatság, mert nagyon sok alkatrészt Amerikából rendelünk. Nagyságrendileg egy négyszobás tömbház-lakás ára, ami az autóban van. De mi nem azért csináljuk, hogy mindenki minket emlegessen. Nálunk ez az egész dolog úgy indult, hogy a garázsban elkezdtük széjjelvágni a kis autónkat és nem is gondoltunk arra, hogy majd egyszer valahol fogunk szerepelni, vagy pont egy vadászrepülővel fogunk gyorsulni. Azért csináljuk, mert szeretjük.

– Hogy alakult ki ez a hobbitok? Ki inspirált?

– Régen volt, hogy a fater a saját motorját szétszedte egy héten kétszer, mert úgy tűnt neki, hogy valami ott vert. Ez minket gyermekfejjel nagyon megragadott. Volt még egy ismerősünk, Pali bácsi, aki 90%-ban vak volt, és ezzel együtt szétszedett és összerakott akármilyen autót, anélkül, hogy bármi baja legyen. Sokat jártunk hozzá is és ő is inspirált. De igazából nem tudjuk pontosan meghatározni. Ez a dolog így alakult ki. Mikor a bátyám megvette az autóját nem volt benne hátsó ablak, úgyhogy tettünk bele egyet. De ha már volt, akkor fóliázzuk le, aztán cseréljük le a kormányt, aztán tegyünk már bele két széket, cseréljük le a műszerfalat, tegyünk bele másfajta lámpákat, aztán illene már le is festeni. Ez tulajdonképpen egy folyamat volt, amit mi szinte észre sem vettünk, csak évről-évre mindig tettünk hozzá egy kicsit.

almokbol lesz 5

– Nem csak jártok autós rendezvényekre, hanem ti magatok is szerveztek Nagyváradon. Beszélnél erről egy kicsit?

– Tavaly volt a negyedik alkalom, hogy megszerveztük Románia lassan legnagyobb BMW találkozóját, BMW Fest – Băile Felix néven, ahol megpróbáltunk a minőségre is menni, nem csak a mennyiségre. Idén lesz az ötödik találkozó. Körülbelül ezer résztvevőre számítunk, mind minőségi autókkal.

Nem rosszindulatból, de megpróbáltunk kicsit válogatni a jelentkezők közt, hogy megpróbáljuk ezt a találkozót kicsit magasabb szintre emelni, és minden egyes résztvevő autó egy különlegesség, szépség legyen önmagában.

Természetesen, akinek van egy szép gyári BMW-je az is bejöhet, csak megpróbáljuk mellőzni a nagyon rozsdás, vagy nagyon régi és megviselt autókat. Azokra azt szoktam mondani, hogy még épülésre várnak, meg kell érniük egy ilyen rendezvényre.

– Van-e egy versenyre megfelelő helyszín Váradon?

– Jelenleg nincs, mert most hogy a nagyváradi repteret megnyitották a nemzetközi légiforgalom előtt, nem nagyon tudunk egy olyan rendezvényt megszervezni, ahol egy-két napig le tudunk zárni egy több kilométeres pályaszakaszt. Talán néhány év múlva lehetséges lesz, hogy pályázati úton, akár mi magunknak is kialakítsunk egy megfelelő pályát. Ezek még nagyon távoli álmok, de az álmokból lesz egyszer a valóság.

– Milyen alapelvek szerint dolgoztok a garázsban, illetve mit tanácsolnál azoknak, akik egy jó autót szeretnének építeni?

– Ebben a sportágban minden a kitartáson múlik. Hiába van az embernek pénze, ha nincs tudása. Hiába van tudása, ha nincs pénze. De ha mind a kettő megvan, és nincs kitartása, akkor ugyanúgy megbukhat. A bátyámnak van egy szlogenje, amit mindig hangoztat, hogy: go hard, or go home. Vagyis ha nem nyomatod keményen, akkor inkább menj haza. És ebben nagy igazság van, mert minden ezen alapul.

Néha úgy fel tudjuk bosszantani magunkat az autók miatt, ha valami nem jön össze, hogy jön hogy szó szerint szétvágjuk az autókat. De akkor is ott van előttünk, hogy még ezt meg kell oldani és utána jó lesz. Ez egy ilyen sportág. Hogyha az ember nem tart ki, akkor nem lesz eredmény.

Másoknak meg csak azt üzenném, hogy ha tényleg ez az álmuk, akkor mindegy, hogy mennyi időbe telik. Erre élő példa a tesóm, a 16 évnyi befektetett munkával. Más van, hogy 2 év után feladja, mert nem jött össze neki valami. Hát összejön majd a harmadik évben, vagy az ötödikben, vagy a tízedikben. Nem kell feladni. Meg kell próbálni rendesen elvégezni azt, amit kell, még hogyha kicsit több időbe is telik. Mindig a minőségi munka hozza meg a gyümölcsét.

Szombati-Gille Tamás