Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Állagmegőrzést végezhetnek a pénzügyi palotán

Állagmegőrzést végeztetne a Bihar megyei önkormányzat az egykori pénzügyi palotán, az erről szóló határozattervezetet tegnapi ülésén hagyták jóvá a tanács tagjai. A katolikus egyháznak visszaszolgáltatott ingatlan peréről (a megyei tanács megtámadta a visszaszolgáltatási határozatot) többször is olvashattak a Reggeli Újságban. Az elhúzódó eljárás miatt – a per következő tárgyalása október 21-én lesz Piteşti-en – azonban fokozatosan romlott az épület állaga, melyről már egy öt évvel ezelőtti 2010-es szakvélemény is azt állapította meg, hogy nagyon rossz állapotban van, ennek ellenére mindössze annyi történt, hogy hálóval borították be a homlokzatot.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal egyébként 2014-ben figyelmeztette a megyei tanácsot az épület felújításának szükségességére, annak ugyanis – mivel még nincs az ügyben végeleges bírósági határozat – jelenleg a megyei önkormányzat a tulajdonosa. A tervezetben egyébként hosszan sorolják a jogszabályokat, melyek alapján egyértelmű, hogy az állagmegőrzés vagy felújítás a tulajdonos, tehát a megyei önkormányzat kötelessége.

A határozatot, mely szerint a megyei önkormányzat elkészíti a szükséges dokumentációt, illetve saját költségvetéséből fedezi az épület további károsodását megelőző munkálatokat, egyhangúlag hagyták jóvá a tanácstagok.

F. N. L.