Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Alkotótábor kiállítással

Margittán szervezett alkotótábort festőknek a Pro Folk civil szervezet Deák Andrea elnök vezetésével és Papp Gábor festőművésszel. Az alkotók négy országból (Magyarországról, Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából) érkeztek és öt napon át a városi strand volt a „főhadiszállásuk”.

alkototabor (1)

Az alkotók margittai témájú festményeket készítettek. A tábor kiállítással ért véget, ennek a polgármesteri hivatal konferenciaterme adott otthont szombaton. Itt elsőként Deák Andrea mondott köszönetet a festőknek a sok csodás munkáért, amik szombattól a konferenciatermet díszítik. Demeter Veronica, a kultúrház igazgatónője is megköszönte a festőművészek munkáját és azon reményéről beszélt, hogy a kultúrház felújítása után az általa vezetett intézmény falaira kerülnek majd ezek a művek. Nagy Gabriella, a helyi tanács képviseletében támogatásáról biztosította a szervezőket, Demián Zsolt pedig Pocsaly Zoltán polgármester üzenetét adta át. Mint mondta, a városvezető köszöni, hogy Margittát választották témaként és további támogatásáról biztosított mindenkit.

alkototabor (2)

Papp Gábor margittai festőművész beszédében arra kérte a városvezetőséget, hogy figyeljenek jobban oda a Margittán munkálkodó kulturális csoportokra. Végül Deák Andrea felkérte Koppányi Zsoltot, a strand ügyintézőjét, hogy ossza meg ő is gondolatait a jelenlévőkkel. ,,Koppányi Zsolt egész héten a háttérből figyelte munkánkat és bármikor fordulhattunk hozzá, ha gondunk akadt” – mondta Deák. Koppányi elárulta, hogy nem volt nehéz számára a táborlakókkal foglalkozni, sőt jóleső érzés volt, és bármikor áll a rendelkezésükre.