Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Alig adták át, már javítani kell

Váradon az utcát is fűtik címmel írtunk tavaly novemberben az akkor még átadás előtt álló, uniós támogatásból felépített váradrogériuszi piacról, legutóbb pedig a decemberi projektzárón voltunk, ahol mind az önkormányzat, mind a nagyváradi Közterületkezelő Zrt (ADP) képviselőinek részéről elhangzott, hogy a 6,7 millió euróból felépült komplexum Románia egyik legkorszerűbb piaca.

alig 1

Éppen csak arra nem gondoltak, hogy a hatalmas hodály emeleti nyílásait beüvegezzék, így hiába a padlófűtés, hideg és huzatos a piac, főleg most, hogy jelentősen fagypont alá csökkent a hőmérséklet. Sok zöldség-, gyümölcs- és virágárus is panaszkodik a hideg miatt. Több réteg ruha, némelyikükön kendő, sapka vagy fülvédő is van, hogy ne fázzanak meg. Olyan is akad, aki otthonról még szőnyeget is visz magával, hogy a pult mögött egész nap egyhelyben állva ne fázzon fel.

Az ADP-nek tehát 550 ezer lejt kell majd arra fordítania, hogy a szabadon hagyott nyílásokat hőszigetelő ablakokkal fedjék le.

(sükösd)