Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Aláírták a szerződést: épül az új terminál

Kedden írták alá a Bihar Megyei Tanács vezetői a szerződést, a nagyváradi repülőtér új termináljának megépítéséről. A szerződésben foglaltak szerint az új terminál egy év alatt kell, elkészüljön, s a tervek szerint jövő augusztus elsején már meg is nyitják, nyilatkozta Gheroghe Pasc, a nagyváradi légikikötő igazgatója, illetve a kivitelező UTI Grup Rt. és az Eldiclau Kft. cégek képviselői. Pásztor Sándor, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy kiemelt fontossággal kezelik a váradi reptér korszerűsítését s ennek egyik elvárása, hogy megépüljön az új terminál. A project kivitelezéséhez sikerült kormánytámogatást kapjanak.

alairtak

Az elképzelések szerint a reptéren egy új, 2925 négyzetméteres épület fog emelkedni, de a már meglévő terminált is felújítják Új parkolókat és buszmegállókat is alakítanak ki a reptér mellett. A nagyszabású felújítási project kivitelezése 22.251.020 lejbe kerül.