Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Akiket Várad lelke hazahív

A tavalyinál jóval többen vettek részt azon a találkozón, melyet a Szent László Napok rendezvénysorozat keretén belül tartottak meg, s ahol a váradiak, illetve a Váradról elszármazott, de lelkileg még mindig a városhoz kötődő lokálpatrióták találkozhattak.

akiket

Török Sándor, az elszármazottak találkozójának főszervezője köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a váradi Ady Endre Gimnázium diákjai tartottak egy kis bemutatót arról, mi foglalkoztatja manapság a fiatal generációkat. Kiemelten terítékre került a modern komputeres technika fejlődése, főként a robotépítés tudománya, ugyanis a líceum diákjai előkelő helyezést értek el egy Új-Delhiben megrendezett nemzetközi robotolimpián.

A találkozón hangulatos, nosztalgikus emlékek megidézése is helyet kapott. Levetítették egy igazi Nagyváradról szóló film, Villányi Zoltán Erdély nyugati ablakában című filmjének egy részletét is. „Régi” váradiak is szót kaptak a nosztalgiázásban, emlékek, anekdoták hangzottak el. A találkozó egyik fénypontja kétségtelenül a Metropol együttes tagjainak anekdotázása volt. Az ismert váradi együttes is helyet kapott az idei Szent László Napok repertoárján.

A jó hangulatú rendezvényen közreműködött a Nagyváradi Asszonykórus Tasnádi Ferencz karnagy és a Váradi Dalnokok Márkus Zoltán karnagy irányításával.

(szőke)