Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Akcióztak a tűzvédelmisek

Első világháborús lövedék eltávolítására riasztották hétfő délután a Bihar megyei Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szakembereit a nagyváradi Traian Blajovici utcából, ahol a tulajdonos egy 60 milliméteres aknavető lövedékére bukkant a házépítés alapozási munkálatai során. A robbanásveszélyes lövedéket biztonságosan eltávolították a helyszínről az ISU pirotechnikai szakértői.

Akcioztak

Ugyancsak hétfő délután riasztották a margittai tűzoltókat Dizsérből, ahol egy helyi lakos pajtájának tetőszerkezete kapott lángra, veszélyeztetve a szomszédos lakóházakat is. Bár az épületrész (képünkön) komoly károkat szenvedett és mintegy fél tonna gabona is odaveszett, a tűzoltóknak félóra alatt sikerült eloltani a lángokat és az állatokat is idejében kimenekítették. A tűzesetet a gazda okozta saját magának, mivel egy nem megfelelően szellőztetett, eldugult kéményű füstölőt működtetett a pajtában.