Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Akcióban a katasztrófavédelmiek

A hét elején lovat mentettek, tüzet oltottak, kidőlt fát emeltek le egy járműről a Bihar Megyei Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai.


Január 11-én, hétfőn reggel a váradi Fő (ma Republicii) utcán a nagy széllökések miatt kidőlt egy fa, és ráesett egy személygépkocsira. A katasztrófavédelmiek kiszabadították a fa fogságából a járművet.

Ugyancsak hétfőn, kb. 14 óra körül a 112-es segélyhívón jelentették, hogy Tenkén egy két méter mély gödörbe esett egy ló, s az állatot kell kimenteni. Mint kiderült, az állat egy vasúti mérleg földalatti részébe zuhant, amelyben az esős idő miatt a víz másfél méter magasan állt. A katasztrófavédelmiek motoros pompával szivattyúzták ki a vizet, a rémült lovat pedig a 70×70 cm-es akna szájának kitágítása után tudták csak egy hámba beletéve biztonságosan kiemelni. A ló gazdája is a helyszínen volt, és segített a mentésben. A több mint háromórás mentés után, 17.10 órakor a gazda visszakapta a lovát.

Szintén hétfőn délután két tűzesethez is riasztották a lánglovagokat. A tüzet mindkét esetben nagy valószínűséggel eldugult kémény okozta Újfegyverneken, valamint Nagyváradon a Hack Halasi Gyula utcában. Előbbi helyszínen a tetőszerkezet égett le 2 négyzetméteren, utóbbi helyszínen pedig sikerült időben megfékezni a lángokat, és nem keletkezett komoly anyagi kár.