Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ajándékot kaptak a legifjabb bihari labdarúgók

A labdarúgás megszerettetése volt a célja a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület által a hétvégén megtartott teremfoci tornának, amelyen tizenöt gyermekcsapat vett részt. A tavalyival ellentétben a Mikulás Kupa második kiírásának találkozóira ezúttal csak Hegyközpályiban került sor, mivel a Nagyváradi VSK vezetői idén nem támogatták az eseményt, így az Antonio Alexe Sportcsarnokban nem rendezhettek meccseket. A hétvégi tornán közel 200, nyolc és tíz év közötti fiatal tehetség lépett pályára, az eredmény azonban másodlagos volt, ugyanis nem készült rangsor, s minden résztvevő ajándékkal távozott, ráadásul csapatonként két meccslabdát is kiosztottak a szervezők. Három korosztályban folyt a küzdelem, de az eredmény másodlagos volt, nem készült rangsor. Több csapat képviselői is a rövid játékidőt (résztvevőnként 2×15 percben bizonyíthatták rátermettségüket a legifjabb focipalánták) kifogásolták, ám ez abból adódott, hogy a szervezőknek az eredetileg Váradra tervezett tornát is Pályiba kellett áttenniük. Az eseményen a Nagyváradi Bihorul Sportiskola (edzők Lucian Stance és Alexandru Naom), az Atletic SK (Aurelian Pavel), a Sportul 2008 SE (Vlad Fărcaş), a Zenit SK (Zeno Bundea), a Şoimii SK (Marius Suciu), a Hegyközpályi KSK (Opre Csaba), a Belényesi Bihorul (Alin Popa), a Nagyszalontai Olimpia VSK (Feke György), a Nagyszalontai Sportiskola (Cristian Tirlea), a Mihályfalvi Unirea (Szabó Zoltán), a Váradszentmártoni KSK (Petre Ardelean) és a Margittai Viitorul (Lucian Rulea és Lucian Maghiar) vett részt. Az eseményre a Bihar Megyei Tanács anyagi támogatásával került sor.

A torna végén minden csapat labdákat kapott a BMLE képviselőitől, a játékosok pedig éremmel a nyakukban és egy ajándékcsomaggal a kezükben térhettek haza.

Csoportkep