Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ajándékot kapott sok kisdiák

Öt tanintézményben már kiosztották azokat a tanszereket, amelyeket az Ovisuli Egyesület által meghírdetett gyűjtésből származnak.

Péntek délelőtt Tank-Szigeti Ildikó, a Magyar Vállalkozónők Egyesületének elnöke, illetve Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke közösen adták át a tanszeradományokat a rászoruló gyerekeknek.

ajandekot 1

Elsőként a nagyváradi Evangélikus Óvodában jártak, majd a 16-os iskolában, a püspöki 19-es óvodában, 34-es óvodában, illetve a 11-es iskolában adták át a csomagokat. A gyerekek mindenhol örültek az ajándéknak, és sokan kérdezték, mikor kapnak még majd ajándékot a „néniktől”.

ajandekot 2

Pető Dalma, a tanszerkiosztás végén azt nyilatkozta, hogy jövőre még nagyobb gyűjtést szerveznek majd a rászoruló iskolásoknak és óvodásoknak, hiszen most is igen nehéz volt eldönteniük, kik kaphatják meg a csomagokat. „Nagyon szépen köszönjük az adakozóknak, illetve a partnereknek és támogatóknak: a Tehnoprint papír- és írószer-kereskedésnek, a Dekor Mania hobbiboltnak és az Europrint kiadónak és nyomdának, akik egytől-egyik adományoztak nekünk. Kiemelném még azt is, hogy a Graficard cég is nagy füzetadománnyal támogatott minket”- jelentette ki. A magyar vállalkozónők is átadták a csomagokat, szám szerint tizenkettőt, amelyeket ugyancsak ezekben az iskolákban adtak át.

ajandekot 3

Ezzel egyidőben, Biharon is gyűjtést szervezett Nagy Gizella polgármester és Nagy Pető Réka tanácsos is, hiszen az iskolakezdés egyre több család számára okoz anyagi megterhelést. Augusztus 26. és szeptember 15. között gyűjtötték össze az adományokat. A gyűjtésen elsősorban használható állapotban lévő iskolatáskákat, tolltartókat, tanszereket, de minden egyéb iskolai felszerelést szívesen fogadtak. Sok tanszer gyűlt össze, Biharon 46 csomagot osztottak ki Popovici Magdolna igazgató segítségével szeptember 20-án. Hegyközkovácsiba 25-én, azaz ma osztják ki a többi 16 csomagot.

A szervezők mindkét részről mindenkinek köszönik a segítséget, és abban reménykednek, hogy ez évről évre  egyre nagyobb összefogást jelent majd mások számára is.

Kovács Beáta Csilla