Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adys diákok robotversenyen

Ismét adysok versenyeztek Debrecenben november 21-én az FLL (First Lego League) versenyen. A megmérettetést sok felkészülés előzte meg, amely tanár és gyermekek idejét, türelmét és tudását vette igénybe.

A versenyen résztvevő diákok: Bíró Ágnes, Jakabffy Balázs, Kozma Tamás, Kristófi Mihály, Nagy Blanka, Papp Gergő és Szekrényes Emese. A felkészítő tanárok: Kotró László-Lehel, Bogdán Károly és Kozma Éva voltak.

Adys

A csapatot Nagy Zoltán kísérte el a versenyre. A verseny négy próbából állt: robotjáték, robot design, kutatási feladat és csapatmunka. Az ez évi kutatási feladat a hulladék-újrahasznosítás volt. A diákok egy futószalag-modellt készítettek a versenyre, amely a fémet és az egyéb hulladékot szét tudta válogatni. A bemutatóra újrahasznosított szemetes zsákból készített ruhát és kalapot viseltek. A robot-design versenyen I. helyezést kapott a csapat. Összesítésben negyedik helyezést szereztek. A versenyen 11 csapat indult, ebből a tíz anyaországi mellett a határon túliakat a nagyváradi Ady Endre Líceum csapata képviselte.