Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adys diákok Budapesten

Október 21. és 23. között Budapesten, a Rákóczi Szövetség támogatásával négy diák vett részt az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó megemlékezés rendezvényein az Ady Endre Elméleti Líceumból Cseke Sándor tanár vezetésével.

A Műegyetem aulájában részt vettünk a Történelmet csinált a nép című előadáson, ahol beszédet mondott többek között Schmidt Mária, a 1956-os Emlékév kormánybiztosa. Ezt követően az emléktábla megkoszorúzása után bekapcsolódtunk a fáklyás felvonulásba, az Egyetemtől végig a Duna-parton, egészen a Bem térig. Itt beszédet mondott Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke.

adys diakok

Péntek este Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész koncertezett, szombaton a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok.

Nagy élmény volt a szombat délelőtti program a budai várban, a várkert bazártól a Magyarság Házáig tartó séta. Vasárnap meglátogattuk az Országházat, ahol Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a határon túliak küldöttségét. Megnézhettük a Szent Koronát és a Vadász termet, valamint az őrségváltást.

Több mint ötszáz határon túli diákkal együtt nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon sok jelentős eseményét megismertük a magyar történelemnek.

 Birta Katalin, Guba Kincső, X. B osztály