Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adventre hangolódtak az Anna Nőszövetségnél

A hagyományokhoz híven idén is együtt hangolódtak adventre a nagyváradi Anna Nőszövetség tagjai, akik szombaton családias hangulatú rendezvény keretében elmélkedtek a Jézus-várásról.

Az egybegyűlteket Sarkadyné Kelemen Marika, a nőszövetség vezetője köszöntötte, majd Széll Katalin szavalta el Almási Mihályné Adventi csendben című versét. Az ünnep lényegéről Vinczéné Pálfi Judit, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előadótanácsosa beszélt, aki hangsúlyozta, hogy az adventi időszaknak nemcsak külső megnyilvánulásokról, hanem belső változásról, ráhangolódásról és cselekedetbeli magatartásváltozásról kell szólnia. „Vigyázzatok, hogy ebben az ünnepi időszakban az életetek ne olyan legyen, mint eddig, öltsünk magunkra egy új magatartást – nem kívülről, hanem belülről” – mondta, majd hozzátette: „azt kívánom, hogy ebben az időben, amikor a külső világ zsúfolásig meg van telve, mi ezt fordítsuk le a belsőnkre, és az életünket tartalommal töltsük meg”.

adventre 1

Az előadótanácsos egyébként az eseményen jelen levő és Váradról szavaló Meleg Vilmos színművészhez hasonlóan kettős minőségében volt jelen. Mindketten szerepelnek ugyanis az RMDSZ jelöltlistáján, és az egybegyűlteket arra bíztatták, hogy a közelgő választások alkalmával éljenek állampolgári jogaikkal, és menjenek el szavazni.

Az eseményen adventi szavalattal közreműködött Hajbók Klára, valamint Baranyi Nagy Tünde, akik ezúttal egy karácsonyi népdallal gyönyörködtették meg a közönséget. A rendezvény végén a résztvevők a lelkésznő vezetésével közösen karácsonyi énekeket énekeltek, majd mindenki ajándékot kapott. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.

Sz. G. T.