Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adventi vásár

December 5-én, szombaton 15 órától a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtti téren újra megnyitja kapuit, második alkalommal, az Adventi vásár családok, gyermekek, szülők, nagyszülők számára, érdekes vásári kínálattal, finom házi készítményű karácsonyi süteményekkel, lélekfelemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal.

adventi_vasar_2015

A vásár főszervezője a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. Közreműködnek az „Élet autizmussal” Egyesület, az Egyházmegyei Zeneközpont, a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum, a Caritas Catolica, az Ífjúsági Központ, a Laikusképző Központ önkéntesei, a ferences és vincés nővérek, a Litera Print és Kolbe kiadók, valamint az Erdélyi Mária Rádió. Egy igazán adventi hangulatú, karácsonyt idéző délutánra hívnak meg mindenkit.

A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében lehet elvinni. Az így begyűlt összegeket jótékonysági célra fordítják, mégpedig a Caritas Catolica házibeteg gondozó programjában részesülő, szükséget szenvedő személyeknek ajándékozzák. A vásár 19 órakor szabadtéri gyertyagyújtással zárul, a második gyertya meggyújtására kerül sor az adventi koszorún. A rendezvény ideje alatt meleg teát kínálnak a Caritas munkatársai.