Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adventi Vásár – 2014. december 6.

Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit! (Mk 1,3) – szól az Evangélium üzenete. Keresztelő Szent Jánosnak olyan szavai ezek, amelyekre az adventi időben különös figyelmet fordítunk, Urunk Jézus születésének, a Karácsonynak megünneplésére való készületünkben. Ebben a készületi időben szeretné a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az Advent, a várakozás lelkületét és hangulatát nagyobb lángra lobbantani és fokozottabbá tenni, és meghív mindenkit arra, hogy együtt készítsük ezt az utat. Hogy hol és mikor?

advent_vasar_2014

December 6-án, szombaton 15 órától, a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtti téren. Ott és akkor nyitja meg kapuit az első Adventi Vásár, amelyre a családokat, gyermekeket, szülőket, nagyszülőket, fiatalokat és időseket, házasokat és özvegyeket hívunk és várunk, érdekesebbnél-érdekesebb vásári kínálattal, finomabbnál-finomabb házi készítményű karácsonyi süteményekkel, lélekfelemelő karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal és zenetanulási lehetőséggel. A rendezvény főszervezője a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. Közreműködnek az „Élet autizmussal” Egyesület, az Egyházmegyei Zeneközpont, a Szent László Iskola, a Caritas Catolica, az Egyházmegyei Ifjúsági Központ, az Egyházmegyei Laikusképző Központ önkéntesei. Egy igazán adventi hangulatú és Karácsonyt előidéző hangulatban eltöltendő délutánra hívunk meg mindenkit, nemzetiségi, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Szent Miklós napja lévén – ha az elmúlt esztendőben jók voltunk – reméljük, hogy meglátogat minket a Mikulás is. A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében el lehet vinni otthonainkba. Készítőik sok szeretetet szőttek, sütöttek bele, ezzel a szeretettel vigyük el őket, és annak tudatában, hogy ezzel rászorulókon segíthetünk, ugyanis az itt begyűlt összegeket jótékonysági célra fogjuk fordítani.

Az együtt töltött délutánt 19 órakor szabadtéri gyertyagyújtással zárjuk, a 2 m átmérőjű óriási adventi koszorún, ugyancsak a templom előtti téren. A rendezvény ideje alatt végig meleg teát kínálnak a Caritas munkatársai.

Gyere el, és hozz magaddal ismerősöket, rokonokat, szomszédokat, barátokat, hadd készítsük elő együtt az Úr útját!

Advent másik három szombatján is (november 29., december 13., és december 20.), 19 órakor adventi gyertyagyújtást tartunk a Szent László szobor előtt felállított óriáskoszorún. Ezen alkalmakra is szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt.

Micaci Cristian, pasztorális referens