Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adventi Ökumenikus Kórustalálkozó volt Margittán

Hatodik szervezte meg a Margittai Ifjak Köre (MIK) az Adventi Ökumenikus Kórustalálkozót. A rendezvénynek december 18-án az Octavian Goga Főgimnázium díszterme adott otthont. A kórustalálkozóra több mint 150 érdeklődő érkezett.

A katolikus énekkar Fotó: Fügedy Anikó

A katolikus énekkar
Fotó: Fügedy Anikó

A rendezvényen a MIK elnöke, Demián Zsolt köszöntötte kórusokat és a közönséget, és elmondta, hogy az ötlet egy Botos Sándorral, az akkori MIK-elnökkel folytatott baráti beszélgetés közben született meg 2010-ben. Fontosnak tartották megmutatni, hogy egy ifjúsági szervezett a bulikon és szórakoztató programokon kívül más jellegű rendezvényeket is tud szervezni. Botos Sándor és Pocsaly Zoltán polgármester is üdvözölte a kórusokat. Az elöljáró azt mondta, hogy a 2016-os kórustalálkozón már biztos, hogy a kultúrházban találkoznak. Őt Bántó Norbert, a Vidéki Ifjúsági Szövetség tavaly leköszönt elnöke követte, aki elmondta, hogy Margitta harmadik otthona lett az elmúlt években itt rendezett programok miatt.

A magyarkéci református kórus Fotó: Fügedy Anikó

A magyarkéci református kórus
Fotó: Fügedy Anikó

A köszöntőbeszédek után a Margittai Református Egyházközség lelkésze, Kovács Gyula egy igerészletet idézett, s ennek kapcsán beszélt. Ezt követte a református kórus előadása, majd a Margittai Római Katolikus Egyház Kórusa következett, majd a Margittai Baptista Egyház Kórusa énekelt. A baptisták énekei előtt Szabó Róbert, a gyülekezet presbitere köszöntötte a jelenlevőket. A Magyarkéci Református Egyházközség kórusának előadása előtt Mike Pál, lelkipásztor is szólt az egybegyűltekhez.

A baptisták fellépői Fotó: Fügedy Anikó

A baptisták fellépői
Fotó: Fügedy Anikó

A rendezvény végéhez közeledve Demián Zsolt elmondta, ezzel a rendezvénnyel az a céljuk, hogy megmutassák az ifjúság összetartó erejét és segítsenek a margittaiaknak abban, hogy a karácsonyra hangolódjanak, illetve rámutassanak, hogy a karácsony Jézus születéséről szóljon minden családban. ,,Fontos megtalálni az ünnep igazi üzenetét. Meg kell értsük, hogy a karácsony nem a külsőségekről, nem az ajándékokról szól. Vissza kell térjünk az eredeti ünnephez” – mondta a MIK elnöke, aki Botos Sándor tiszteletbeli elnökkel adta át az emléklapokat a rendezvény végén.