Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adventi Ökumenikus Kórustalálkozó Margittán

A Margittai Ifjak Köre (MIK) holnap, december 18-án 18 órától az Octavian Goga Főgimnázium kórházzal szembeni iskolaépületének dísztermében szervezi meg immár hatodik alkalommal az Adventi Ökumenikus Kórustalálkozót.

Adventi

2010-ben az akkori elnök, Botos Sándor és ügyvezető elnök, Demián Zsolt arra gondoltak, hogy az ifjúsági szervezetük programjaiba befér egy olyan esemény is, amelyik nem csak a fiataloknak szól. A két ifjúsági vezető neki is látott a szervezésnek a MIK tagjaival közösen. Hatodik éve rendszeresen megszervezik a több száz ember érdeklődését vonzó rendezvényt. Bár az elmúlt két évben a művelődési ház felújítása új helyszín keresésére kötelezte a szervezőket, és megfordult fejükben a megszakítás gondolata is, de végül úgy döntöttek, hogy megszervezik minden évben. Tavaly ennek a központi park adventi vására adott helyet. Az idén a kórusvezetők és kórustagok kedvéért visszavitték zárt helyre. A város központi részen elhelyezkedő iskola díszterme így 2013 után ismét helyszíne lett ennek a rendezvénynek.

A szervezők remélik, hogy az idén is sokan mennek el a kórustalálkozóra, hisz fellép a:margittai református egyház kórusa, a margittai római katolikus egyház kórusa, a margittai baptista egyház kórusa és a magyarkéczi református egyház kórusa. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.

Demián Zsolt