Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adventi éneklés a Szent László téren

Advent első vasárnapjának estéjén, kellemetlen, ködös időben mintegy kétszáz váradi gyűlt össze a Szent László plébániatemplom és a városháza közötti téren elhelyezett adventi koszorúnál, hogy tanúja legyen az első gyertya lángra lobbanásának. A téren levő adventi koszorút Sabău Marius, a Körös-parti virágbolt tulajdonosa készítette.

adventi

A rendezvény bevezetőjében Moldován Gellért Lajos, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) városi szervezetének elnöke bejelentette, hogy a fél hétkor való kezdés rendhagyó, csak az újvárosi református templomban tartott Sebestyén Márta koncert miatt tolódott el az időpont. A december tizedikei és tizenhetedikei gyertyagyújtások már 18 órakor kezdődnek majd, az utolsót, a huszonnegyedikéit otthonukban, szeretteik között tölthetik a résztvevők, mondta Moldován. A Szent László Egyesület és a nagyváradi önkormányzat által szervezett gyertyagyújtáson Pék Sándor plébános mondott rövid prédikációt, kiemelve az elcsendesedés és a várakozás jelentőségét, majd megáldotta a koszorút. A jelenlevők elénekelték az Ó jöjj, ó jöjj Üdvözítő és A sötétség szűnni kezd című egyházi dalokat, majd miután Pék Sándor lángra lobbantotta az első gyertyát, a résztvevők közösen elmondták a Miatyánkot.

Farkas László