Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adonyi fiatalok nagy tervekkel

Szombaton délután került sor a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) éradonyi tagszervezetének megalakulására, a helyi óvoda épületében.

Szalkai-Szabó Zsuzsa helyi pedagógus kezdeményezésére mintegy harminc fiatal gyűlt össze, hogy a jövőben szervezett formában tudjanak tevékenykedni településükért, valamint a helyi ifjúság érdekében. Az alakuló gyűlésen jelen volt Cseke Attila, a körzet RMDSZ-es parlamenti képviselője, aki saját maga is ifjúsági szervezetben kezdte munkásságát. A honatya a szervezeti élet előnyeiről és hasznosságáról beszélt a fiataloknak, kiemelve, hogy a siker érdekében szakmai téren végig kell járni a lépcsőfokokat, az ifjaknak hallatniuk kell a hangjukat. Cseke Attila gratulált a kezdeményezéshez és sok sikert kívánt a szervezet munkájához – tájékoztatott a VIDIFISZ sajtószolgálata. A VIDIFISZ részéről Tőtős Norbert regionális alelnök volt jelen, aki ismertette a szervezet munkásságát, programjait, valamint vázolta a működési alapelveket, zárásként pedig munkára és kitartásra ösztönözte a fiatalokat.

adonyi 1

Cseke Attila, Szalkai-Szabó Zsuzsa és Tőtős Norbert

Tekintettel arra, hogy egy új szervezetről van szó, a jelenlévők egyelőre nem választottak elnökséget, hanem egy egyenjogú, öttagú vezetőséget nevesítettek, akiknek feladata lesz a szervezet működésének beindítása, valamint vezetése. Szalkai-Szabó Zsuzsa, Karacs Krisztián, Geszti Erika, Vajna Anett és Szalkai Roland kaptak megbízást erre.

adonyi 2

Az alakuló gyűlés részvevői

A helyi önkormányzat részéről jelen volt Kerezsi Attila alpolgármester, valamint Simon-Szabó István református lelkipásztor, akik támogatásukról biztosították a fiatalokat. Az alakuló gyűlés egy kötetlen beszélgetéssel ért véget, amelyen a fiatalok elmondták véleményüket, ötleteiket, elképzeléseiket. Tervekből nincs hiány, és látva a lelkes csapatot, ezek bizonyára megvalósításra is kerülnek – zárul a közlemény.