Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adományt kaptak a Kálvária domb javítására

Módosították Nagyvárad költségvetését a megyeszékhely önkormányzati képviselő-testületének csütörtökön megtartott májusi ülésén. A büdzsémódosítás egyik talán legérdekesebb eleme, hogy a Vandana Com Kft. 35 ezer lejt ajánlott fel a Kálvária-domb (ma Gomba) helyreállítására. Mint arról a Reggeli Újságban is beszámoltunk, a tanácstagok márciusi ülésükön hagyták jóvá a tavaly megcsúszott Kálvária-domb három helyreállítási projektjét, ezek összértéke áfa nélkül 1,61 millió lej.

adomanyt

A műszaki igazgatóság 300 ezer lejt igényelt a Ceyrat negyed közvilágításának kiépítésére, ezt az összeget a lakónegyed útjainak és parkolóinak kialakítására szóló projekttől irányítják át.

A Gavril Curteanu Kórház saját költségvetése növelésé kérte az egészségbiztosító pénztárral és a közegészségügyi igazgatósággal kötött szerződések nyomán. A 10,3 millió lejes összeget többek között gyógyszerek beszerzésére és javításokra fordítják. A költségvetés-módosítás során 29 ezer lejt különítettek el a tanügyminisztérium által szervezett tantárgyversenyek költségeinek fedezésére is.

F. N. L.