Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adományosztás a hajléktalanszállón

A Guttenberg utcai hajléktalanszállóra látogattak kedden Böcskei László római katolikus megyéspüspök és a Caritas Catolica képviselői, hogy a nagyböjt küszöbén meleg vacsorát és adományokat osszanak a rászorulóknak. Az ételcsomag az alkalomhoz illően hagyományos farsangi fánkokat is tartalmazott.

A kiosztásra került édességeket, pipere-cikkeket, lepedőket és takarókat az osztrák St. Pölten- i egyházmegye plébániái (Wieselburg, Petzenkirchen, Purgstall, Gaming, Steinakirchen, Pöchlarn és Zelking/Matzleinsdorf) adományozták a Caritas-nak jótékony célra, míg a meleg ételről a németországi Caritasverband Passau szervezet gondoskodott. A vacsora mellé zenei meglepetést is biztosított a Caritas által működtetett bentlakás két diákja, Hajdú Szabolcs és Bíró Rómeó (mindketten a nagyváradi Művészeti Líceum növendékei), akik mulatós, illetve könnyűzenei darabokkal hamar jókedvre derítették az eleinte kissé megszeppent lakókat, s az est folyamán némelyküket meg is énekeltették.

Közös ima a hajléktalanszálló ebédlőjében

Közös ima a hajléktalanszálló ebédlőjében

Böcskei László püspök bátorító szavakat intézett a hajléktalanszálló lakóihoz és Rajna József Caritas-elnökkel, valamint Kiss Károly ügyvezető igazgatóval közösen végiglátogatta, nemcsak a főépületben, hanem az udvaron elhelyezett konténerekben elszállásolt, nyomorúságos körülmények között élő családokat is.

A körutat követően a püspök és a Caritas vezetősége a hajléktalanszálló vezetőjével, Ioana Ghirdannal folytatott megbeszélést annak lehetőségeiről, hogy az egyház a Caritason keresztül a jövőben is támogathassa az ott elszállásolt hajléktalanokat. A látogatás a lakókkal közösen magyar és román nyelven elmondott Miatyánkkal zárult.

Sz. G. T.