Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adományest a szeretet jegyében

Mint már annyiszor, az idén is rendeztek jótékonysági estet Böjte Csaba ferences szerzetes árvái megsegítésére Nagyszalontán. Az adakozók ünnepélyes estjét a helyi Zilahy Lajos Művelődési Házban szombat este tartották. A rendezvény házigazda szerepét és műsorvezetését Török László, Nagyszalonta polgármestere vállalta. Az elöljáró bevezetőjében kiemelte, szívügyüknek tekintik az árva és hátrányos gyermekek megsegítését.

Böjte Csaba árváinak előadás

Böjte Csaba árváinak előadás

Az ünnepség a karácsonyi készülődés, a szeretet jegyében zajlott: először a nagyszalontai Toldi tánccsoport táncosai léptek a színpadra, népi táncprodukcióikkal szórakoztatták a nagyérdemű publikumot, őket követték a Szent Ferenc Alapítvány árvái, szavalatokkal, énekekkel érdemelték ki a közönség lelkes tapsát. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a hajdúváros jól ismert díszvendége hozzászólásában az összefogást és a szeretetet, mint fontos tényezőket emelte ki.

Böjte Csaba

Böjte Csaba

Böjte Csaba testvér a szeretetet, mint a legdrágább kincsünket emelte mondandója középpontjába: „A békesség, a szeretet csomagját tegyük a karácsonyfa alá”. Vegyünk példát Jézusról – mondta Csaba testvér, Ő sohasem volt békétlen, mindig türelemmel, példamutatóan tanított és bizonyított. Fel kell tudni szabadulni és egymást szeretni, példamutatónak kell lenni – hangsúlyozta a szerzetes.

Keresztes Ildikó a színpadon

Keresztes Ildikó a színpadon

Ezt követően Török kihirdette és megköszönte a mintegy 800 adakozó hozzájárulását, amely 124 600 lejt tett ki.

Török, az est házigazdája

Török, az est házigazdája

Ezt követően a gálaműsor sztárvendége, a marosvásárhelyi származású Keresztes Ildikó énekesnő lépett a deszkákra, előadásával teremtett kitűnő szórakozást, felejthetetlen estét a hajdúvárosiak számára.

Sára Péter