Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Adni jó!

Az Érmelléken még mindig méltatlanul kevés megbecsülés és tisztelet jut azoknak, akik saját érdekeiket félretéve jó célokra áldozzák idejüket, energiájukat. A világ gazdagabbik felén természetes, sőt elismert dolog az önkéntesség és a jótékonykodás, míg nálunk az emberek többsége értetlenül áll az előtt, aki térítésmentesen végez munkát, adakozik, jótékonykodik. Karitatív dolgokról csak a karácsonyi ünnepek idején hallani, amúgy nem igen van kultúrája az effajta tevékenységnek. Önkéntes alapú munkáról is legfeljebb egyházi vonatkozásban találkozunk. Szűkebb pátriánkban, az Érmelléken is csak nehezen lehet kivitelezni egy-egy év végi, év eleji aukciót, gyűjtést, jótékonysági célú rendezvényt.

Böjte Csaba és védencei a bálon

Böjte Csaba és védencei a bálon

Székelyhídon viszont már több éve szerveznek gyűjtéssel és aukcióval egybekötött jótékonysági bált, amelynek ez évben is a városi múzeum csarnoka adott helyet. Ez alkalommal is, ahogy dukált, sok illusztris vendéggel és pompával adták meg a módját. Ezúttal is olyan megfontolásból mentek el szórakozni a környék pénzesebb emberei, hogy a városban működő gyermekotthon számára adakozzanak. A bálon adományokat is fel lehetett ajánlani, amely lehetővé tette az árverés megszervezését. Utóbbin székelyhídi képzőművészek alkotásai, és a meghívottak felajánlásai kerültek kalapács alá.

A szervezők Böjte Csabát, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökét születésnapi tortával is köszöntötték, amelyet az est folyamán a bálozók is megkóstolhattak.

adni 2 vagva

Az otthon lakói köszöntik Csaba testvért születésnapja alkamából

A rendezvényt Béres Csaba polgármester nyitotta meg, köszöntve a vendégeket, Tamás Sándort, a Kovászna megyei tanács elnökét, aki a rendezvény fővédnöke is volt egyben, Böjte Csabát, Bíró Rozália Bihar megyei szenátort, Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselőt, magyarországi és hazai elöljárókat, illetve minden megjelent vendéget.

A felajánlásokból 13 500 lej gyűlt össze, amelyet a szervezők ezúttal is a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett székelyhídi Gyermek Jézus otthonnak ajánlottak fel.

A bálon közreműködött a helyi Tini Dance Center két táncosa is, Erdei Csenge és Béldi Benjámin. Az est házigazdája Éder Enikő temesvári színművész volt. Megválasztották a bál királynőjét is, ezúttal Szűcs Ilona fejére került a korona, udvarhölgyei pedig Angyal Olívia és Csorján Dóra lettek.

S. É.