Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ablak a Kárpát-medencére

Kazimierz Heczko lengyel fotográfus Kárpát-medencében készült színes fotóiból nyílt kiállítás csütörtökön a nagyváradi Kanonok sori Tibor Ernő Galériában (TEG-ben).

A megnyitó pillanatai: Thurzó Sándor József, Bányai Szabados Katalin, Kazimierz Heczko és Nagy Ágnes

A megnyitó pillanatai: Thurzó Sándor József, Bányai Szabados Katalin, Kazimierz Heczko és Nagy Ágnes

Házigazdaként Bányai Szabados Katalin üdvözölte a vendégkiállítót és az őt elkísérő barátait: Danuta Koeniget, az ustroni városháza sportért, kultúráért, oktatásért és turizmusért felelős küldöttség elnökét, Barbara Zmijewska kulturális igazgatót és Andrzej Piechockit, a külföldi kapcsolatokért felelős vezetőt. Röviden ismertette a fotóművész pályafutását, a tárlat anyagát pedig Nagy Ágnes hajdúnánási képzőművész méltatta, aki kitért arra, hogy manapság már mindenki foglalkozik fényképezéssel, hiszen a technikai eszközök ezt mindenki számára lehetővé teszik, ám nem mindegy, hogy nyúlunk ezekhez a képekhez, e látványhoz, és mit akarunk belőle megmutatni. „Fényképezni annyi, mint a világot gyűjteni, de aki a fényképek által ismeri a világot, az a valóság valószerűtlenségét ismerheti csak meg” – hangsúlyozta Nagy Ágnes, hozzátéve, hogy a Kárpát-medence című tárlaton kiállított 56 fénykép nem mutathat meg mindent e térségből, hiszen nyilván más itt élni, illetve ide látogatni. A képanyag egyébként szép tájakat, gazdag kultúrájú térséget ölel fel, közvetítve a Kárpát-medence sokszínűségét.

Az eseményen a zenei aláfestést Thurzó Sándor József brácsaművész biztosította.

S. T. K.