Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A zárónapra is jutott magyar aranyérem

“Aranyosan” zárta a magyar küldöttség a Barcelonában vasárnap véget ért vizes világbajnokságot. Hosszú Katinka első lett 400 méteres vegyesúszásban, ugyanebben a számban Jakabos Zsuzsanna a hatodik helyen végzett.

 

A katalán városban két arany- és egy bronzéremmel zárt Hosszú előtt magyar női úszó még sosem volt háromszoros vb-győztes. Verrasztó Dávid a hatodik helyen végzett 400 méteres vegyesúszásban a barcelonai világbajnokság zárónapján. A délelőtti előfutamból az ötödik idővel fináléba jutott magyar úszó a táv első felében leszakadt vetélytársaitól, s a hát után a nyolcadik helyen fordult, végül hatodik helyen ért célba.

A magyar staféta a hetedik helyen végzett a férfi 4×100 méteres vegyesváltók döntőjében. A Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Takács Krisztián összeállítású csapat délelőtti idején javított, ám 3:34.09 perccel a nyolcadik helyen csapott célba. A futamot nagy fölénnyel megnyerő amerikai együttest végül rossz váltás miatt kizárták, így a magyarok egy hellyel előrébb léptek.

Magyarország négy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel az ötödik helyen végzett a barcelonai vizes világbajnokság éremtáblázatán. Az első helyet a 15 aranyat és összességében 34 érmet szerzett amerikai küldöttség szerezte meg, megelőzve a 14 elsőséggel záró Kínát és a kilenc aranyérmet szerző Oroszországot.

Romániát három úszó képviselte, egyiknek sem sikerült döntőbe jutnia, Norbert Trandafir 50 méteres gyorsúszásban elért új országos csúcsa (21,96 másodperc) is csak az elődöntőbe kerüléshez volt elég.

 

Hosszú Katinka három éremmel zárt Barcelonában