Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A vízipipa mentheti meg a lokálokat

A megyeszékhely központi klubjaiban nem csappant meg a létszám a dohányzás-ellenes törvény életbe léptét követő első füstmentes hétvégén.

A kisebb bárok és kávézók tulajdonosai azonban aggódnak amiatt, hogy a zárt közterületeken való dohányzás betiltása miatt jócskán csökkenni fog a klientúrájuk. Az ilyen kisvállalkozások, cukrászdák és kávézók számára jelenthet „kiskaput” a nargilé bevezetése. Az ötszáz éves múltra visszatekintő vízipipát ugyanis manapság már illatosított vulkáni kőzettel és egyéb olyan aromákkal is meg lehet tölteni, amelyek nem tartalmaznak dohányt, s így szabadon fogyaszthatók a lokálokban.

a vizipipa

A központi sajtó szerint a dohányzás-ellenes törvény érvénybe lépése óta számos fővárosi és vidéki vendéglátó-ipari egység átállt a nargiléra, vagy legalábbis bevette kínálatába a vízipipát, annak érdekében, hogy megőrizze vásárlói körét, és a dohányosok számára is elfogadható alternatívát biztosítson. A közeljövőben várhatóan Nagyváradon is megsokszorozódik majd a vízipipa-bárok száma.

Sz. G. T.