Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A virtuális vásárlás veszélyei

Mivel az Internet robbanásszerűen terjed, ezért nem ritkaság, hogy egyesek kényelemből vagy idő híján a világhálón bonyolítják le bevásárlásaikat, legyen szó élelmiszerről, ruházati cikkekről, könyvről vagy akár szerencsét hozó talizmánokról. Annak néztünk utána, milyen veszélyeket rejt magában ez a vásárlási mód, és a fogyasztóvédelmiektől néhány jó tanácsot is kértünk, mi és hogyan kerüljön a virtuális kosarunkba, mire vigyázzunk online vásárláskor.

virtualis 3b - vagni

Giani Cătălin Bura, a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője a hasznos tanácsok mellett sok más érdekességre is felhívta a figyelmünket, konkrét esetekkel (persze neveket nem említhetett) támasztva alá beszámolóját. Mint kiderült, visszaélések mind a kereskedők, mind a fogyasztók részéről léteznek, sok az egyszerű, hiszékeny ember, de akadnak bőven, akik egy-egy termék megrendeléséből hasznot próbálnak húzni. Bura elsősorban arra szeretné felhívni a fogyasztók figyelmét, hogy kizárólag olyan honlapról rendeljenek terméket, amelyen fel van tüntetve az illető cég elérhetősége (címe, telefonszáma), és az is fontos, hogy elmentsük és megőrizzük, akár kinyomtassuk a rendeléskor megkötött szerződésben foglaltakat, és a céggel folytatott levelezésünk tartalmát. Lényeges, hogy rendeléskor csak előleget fizessünk, és kizárólag a termék leszállításakor, majd annak ellenőrzése után utaljuk át a fennmaradó összeget, mert megtörténhet, hogy hibás terméket kapunk, esetleg szállításkor összetört, elszakadt, megrongálódott – ez akár a posta hibája is lehet, de azt bizonyítani kell –, vagy éppen nem úgy néz ki, mint a képernyőn, amikor megrendeltük. Nyugtát és garancialevelet is kérjünk az áru kifizetésekor. „Amennyiben elégedetlenek vagyunk a termékkel, azt a cég honlapján feltüntetett időintervallumon belül kell visszaküldeni. Ilyenkor vagy kicserélik, vagy 30 napon belül visszaadják az ellenértékét” – fogalmazott az igazgató.

virtualis  2b

A fogyasztóvédelmiek nagyváradi székhelye (Vámház, ma Sucevei utca 4/A szám)

Mint hangsúlyozta, tavaly 70 hasonló panaszból 48-at sikerült megoldaniuk, és sok érdekes esettel is találkoztak. „Az emberi leleményesség és butaság határtalan” – összegezte, kitérve arra, hogy szerencsecsomagokat (varázserejű köveket, talizmánokat) is sokan vásárolnak, majd érkeznek a fogyasztóvédelmiekhez a feljelentések, hogy nem nyertek a lottón, nem lettek szerelmesek, nem gyógyultak meg a kövektől stb. „Ilyen esetben nincs mit tenni, hiszen nem bizonyítható, hogy a panaszosra valóban rátalált-e vagy sem a szerelem, és sokszor a lottószelvény felmutatása sem old meg semmit” – fogalmazott Bura, hozzátéve, hogy a legtöbb hasonló naiv ember Moldvából való, és azért érkezik hozzájuk Biharba a feljelentés, mert bár a cég honlapja Piteşti-en van bejegyezve, a székhelyük nagyváradi, és a termékeket Magyarországról importálják. Volt olyan szerencsére vágyó „szerencsétlen” is, akinek a fogyasztóvédelmiek közbenjárására háromszor cserélték ki a varázserejű köveit sőt, a cégtől fájdalomdíjként talizmánt is kapott, de mindhiába. Sokan előszeretettel rendelnek estélyi ruhát is, majd egyszeri használat után szakadtan visszaküldik, mondván, hibás volt a termék. Ilyen esetben hiába reklamál a kliens. Például anyatejet kipumpáló elektronikus szerkezetre is érkezett panasz, ahhoz, hogy később kiderüljön, nem a készülék volt selejtes, hanem a kismamának nem volt elegendő anyateje.

a vritualis 1a

Giani Cătălin Bura

Giani Cătălin Bura arra is szeretné felhívni a világhálón vásárlók figyelmét, hogy ők kizárólag céget büntethetnek. Amennyiben két magánszemély bonyolít le egymás között vásárlást (akár árucserét), abba nem tudnak beleszólni. Ezért is fontos, hogy a panaszosok nyugtával igazolják a termékvásárlást. Mint Bura kiemelte, jó az együttműködésük a magyarországi kollégákkal. Pár éve egy protokollumot írtak alá velük, viszont más országokkal még nincs hasonló együttműködésük, így aki külföldi szolgáltatótól vásárol, és panasza van, azt az országos fogyasztóvédelmi hivatal orvosolja, megbírságolják a vétkes céget, de a hibás termék összegét nem tudják behajtani.

Sükösd T. Krisztina