Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A világligában fújta a sípot a váradi Adrian Alexandrescu

Nem tört meg a „szerb mumus” átka a magyar férfi vízilabda-válogatott számára, amely déli szomszédjától kapott ki a Dubajban megtartott világliga döntőjében. A tornán a váradi játékvezető, Adrian Alexandrescu is szerepet kapott, hat találkozón fújta a sípot.

Benedek Tibor világbajnok együttesének esélye nem volt a szerbek elleni találkozón, amelynek végeredménye 10–6 volt a délszláv válogatott javára. A borzmeccset a montenegróiak nyerték 12–9-re (büntetődobásokkal) az ausztrálokkal szemben, ennek a találkozónak az egyik játékvezetője a váradi Adrian Alexandrescu volt az amerikai Joseph Peila társaságában. Az ötödik helyen az Egyesült Államok zárt, hatodik lett Kanada, hetedik Brazília, nyolcadik pedig Kína.

A vilagliga 1

Alexandrescu a világliga döntőjének hat meccsén bíráskodott

 

BL, világliga, majd EB

A Bajnokok Ligája hatos döntője után a világligában bíráskodott Adrian Alexandrescu, aki a zárónapon a Montenegró–Ausztrália bronzmeccset vezette, előtte pedig a Magyarország–Montenegró (10–8) elődöntőn, a Brazília–Ausztrália (7–14) negyeddöntőn, valamint a Magyarország–Egyesült Államok (16–9), az Egyesült Államok–Ausztrália (4–8) és a Brazília–Montenegró (5–15) csoportmeccseken fújta a sípot. A sípmester ott lesz a budapesti Európa-bajnokságon is, amelyre j

A győztes szerb csapat százezer dollárt kapott, a második magyarok hetvenezret, míg a bronzérmes montenegróiak ötvenezret vihettek haza.

A vilagliga 2

A torna különdíjasai, Filipovics, Varga és Pijetlovics

 

Külödíjasok

A torna legjobb játékosának a magyar Varga Dánielt választották a szervezők a legjobb kapusnak járó elismerést a Nagyváradi VSK-Digi csapatának szerb hálóőre, Gojko Pijetlovics kapta, míg a gólkirály a szerb Filip Filipovics lett 17 találattal. Az újságírók szavazatai alapján, a torna álomcsapatában a következő vízilabdázók kaptak helyet: Gojko Pijetlovics (szerb) – Dusko Pijetlovics (szerb, a váradi bajnokcsapat kapusának testvére), Alexander Bowen (amerikai), Filip Filipovics (szerb), Mladan Janovics (montenegrói) Aidan Roach (ausztrál), Varga Dániel (magyar).

Alexandrescu a világliga döntőjének hat meccsén bíráskodott

A torna különdíjasai, Filipovics, Varga és Pijetlovics