Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A várakozásokon alul teljesítettek

Két bronzérem a váradi atléták bukaresti mérlege

Kádas Károly nem érti tanítványa gyenge szereplését

Kádas Károly nem érti tanítványa gyenge szereplését

Nem sok sikerélményben volt részük a nagyváradi atlétáknak az idei fedett pályás országos bajnokságon, amelynek a bukaresti Lia Manoliu Sportkomplexum atlétikai csarnoka adott otthont.

Az elmúlt évekkel ellentétben idén csak két sportoló tudott dobogóra állni a téli időszak legrangosabb viadalán. A távolugró Cornelia Deiac (Nagyváradi VSK-ESK, edzője Virgil Preda) a felnőttek között zárt harmadikként 651 cm-es teljesítményével. Szintén bronzérmet szerzett Sergiu Perţe magasugró, aki a nagyifjúsági korosztályban zárt a dobogó legalsó fokán kétméteres ugrásával, amely a felnőtteknél a hatodik hely megszerzését eredményezte számára.

Döntősök
A hármasugrásban induló Lénárd Norbert hatodikként zárt 15,54 méteres legjobbjával. A távolugró Halai Erika szintén döntőbe jutott, végül nyolcadik lett 595 cm-es ugrásával, majd rajthoz állt a 60 m-s síkfutás fináléjában is, amelyben hetedikként ért célba, időeredménye 7,92 másodperc volt. Magasugrásban Ion Vasile (195 cm) nyolcadikként zárta a finálét. A női magasugrás egyik favoritja, a szintén váradi Ligia Grozav sérülés miatt nem tudott rajthoz állni.
Ugyancsak elmaradt a várakozásoktól a középtávfutó Körözsi Dorina (Crişul SK, edző Kádas Károly), aki 1500 méteren tizedik, 800 méteren pedig a nyolcadik helyen zárt. A helyezések mellett a Crişul SK atlétájának időeredményei is jóval elmaradtak az eddigiektől.

Edzői értékelések
„Sajnos, jelenleg ez a váradi atlétika színvonala, ami a felnőtteket illeti. Gyermek- és ifjúsági szinten még szállítjuk az első helyeket, ám a felnőttek között már nem tudunk az élen maradni, mivel a sportolóinkat nem tudjuk anyagilag motiválni. Nem is beszélve a felkészülést elősegítő sportbázisról, ami Bihar megyében nem létezik” – mondta lapunknak Virgil Preda, az ugrók edzője.
„Azok az atléták, akik Kenyában edzőtáboroztak a válogatottal, gyengén szerepeltek a fedett pályás országos bajnokságon. Nem tudom az okot, de a szövetség vezetőivel össze kell üljünk, hogy elemezzük a történteket. Szerencsére Dorinának nem volt célkitűzése a fedett pályás bajnokság, ő az idei szabadtéri versenyekre készül gőzerővel, ott kell hoznia a legjobb formáját” – tette hozzá Kádas Károly.
Boros Péter